Не са много българските фирми, които се притесняват от Брекзит.

...
Не са много българските фирми, които се притесняват от Брекзит.
Коментари Харесай

Българските фирми се подготвили за Брекзит

Не са доста българските компании, които се тормозят от Брекзит . Това сподели пред публицисти ръководителят на БТПП Цветан Симеонов. По думите му от дълго време е имало сигнали за такива планове за Англия и по тази причина българският бизнес е проучил въпроса .

Без подозрение обаче това ще бъде двустранно неизгодна тази стъпка , разяснява Симеонов.

 Европа да отбрани интереса на компаниите си, прикани Павлова
Европа да отбрани интереса на компаниите си, прикани Павлова

480 хиляди компании има у нас

Във връзка с последната среща на Г - 7 за Иран, Симеонов разясни, че всички договаряния са по-добри в сравнение с едностранните ограничения . В този смисъл, колкото и да не е с извънредно детайлно написани документи, и срещата на Г - 7 има своето значение, съгласно него.

Голямата част от участниците демонстрираха, че на тях не им е безразлична свободата на търговията в международен мащаб , сподели Симеонов и предвижда, че нещата последователно ще се успокоят.

Докато огромните страни се опълчват в известна степен, останалите като Китай, и Индия работят много по-конструктивно и гъвкаво . Ако не си даваме сметка за това, един ден може да се окажем след тях, акцентира Цветан Симеонов.

По-късно на среща на Европейския парламент на предприятията 2018 той посочи, че България не счита да напусне Европейски Съюз . Общността обаче би трябвало да се реформира, по думите му. Той упорства Европа да остане водеща стопанска система в света. Европа би трябвало да е по-динамична и по-бързо да взема решения.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР