Не са минали и 24 часа от публикуването на новия

...
Не са минали и 24 часа от публикуването на новия
Коментари Харесай

САЩ: американските бизнесмени да се разделят с руските си партньори

Не са минали и 24 часа от публикуването на новия черен лист, в който Съединени американски щати показаха кои съветски предприемачи, политици и компании нямат право да влизат на територията на задокеанската страна или да изнасят продукция към тази страна, а отражението в стопанската система към този момент е налице. След като Forbes заяви какъв брой са изгубили за едно денонощие най-богатите лица в санкционния лист, се оказа, че американските вложители имат период до 7 май т.г. да продадат всички притежавани от тях акции в съветските компании, които попадат под ударите на укази №№13661 и 13662 на американския президент Доналд Тръмп.

Министерството на финансите на Съединени американски щати е задължило американските вложители, притежатели на акции и други скъпи бумаги на съветски компании включени в листата до 7 май да ги продадат. Това може да стане или посредством продажба или посредством преотстъпване на активи на неамерикански физически или юридически лица. До 5 юни американските бизнесмени би трябвало да прекратят и всевъзможни контракти с съветските си сътрудници. Тук влизат и договорите за импорт на първични материали, услуги и технологии в Съединени американски щати.

Руските компании, на които е неразрешено за търгуват със Съединени американски щати са агрохолдингът „ Кубан”, „ Базови елементи”, B-Finance, група En+, „ Евросибенерго ", „ Група ГАЗ ", „ Газпром бурение ", „ Ладога мениджмънт ", NPV Engineering, „ Ренова ", „ Руски машини ", „ Русал ". Част от тях принадлежат на крупни предприемачи, които са в ТОП 10 на най-богатите руснаци. Въпросните лица също към този момент са в черния лист.

Поставените периоди са къси, разясняват икономисти. Това значи, че през идващите два месеца ще сме очевидци на мощно разбъркване на икономическите пластове в международен мащаб. Мнозина експерти предсказват, че светът е на прага на доста по-голяма икономическа рецесия от тази през 2008 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР