Не са малко задачите, които трябва да се изпълнят, за

...
Не са малко задачите, които трябва да се изпълнят, за
Коментари Харесай

Петър Андронов: Трябва да доближим доходите си до средните за Европа, за да сме стабилни

„ Не са малко дилемите, които би трябвало да се изпълнят, с цел да влезе България в чакалнята на еврозоната (ERM II). Те обаче са положителни за нашата стопанска система по принцип – възстановяване на надзора, изчистване на финансовия бранш, битка с корупцията, повишение на приходите ”. Това сподели в ефира на Нова телевизия ръководителят на Асоциация на банките в България  и „ Мениджър на годината ” 2016 Петър Андронов.

Той разясни, че надзорът, осъществяван от европейската централна банка (ЕЦБ), има плюсове, които не можем да открием в националния контрол.

„ Преминаването към това не е по никакъв начин елементарно. ЕЦБ е доста взискателна. Не е обвързана по никакъв метод с национални тематики и ползи и има много по-стриктен и бюрократичен резултат ”, разясни Андронов.

Той акцентира, че за жалост не може да бъде подложен знак за тъждество сред участието в Еврозоната и повишението на приходите.

 „ Трябва да доближим приходите си до междинните за Европа, с цел да сме постоянни ”, разяснява още банкерът.

Той добави, че приемайки еврото след години, България ще има „ напълно чистия лихвен профил на страните от Еврозоната ”.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР