Не са малко суеверните спортисти, които изпълняват различни ритуали, за

...
Не са малко суеверните спортисти, които изпълняват различни ритуали, за
Коментари Харесай

Най-странните спортни ритуали в света /видео/

Не са малко суеверните спортисти, които извършват разнообразни ритуали, с цел да привлекат триумфа на своя страна. Ето най-странните ритуали:
Хвърляне на октоподи върху леда на хокейно игрище
Феновете на хокейния тим Детройт Ред Уингс имат традиция да хвърлят телата на октоподивърху леденото игрище преди и по време на всеки домашен мач в родния им град.
Тази традиция се ражда през далечната 1952-та, когато Детройт Ред Уингс печелят купа „ Стенли “. Осемте крайници на октопода символизират осемте мача, които тима печели в плейофите, с цел да стигне до трофея.
Оттогава традицията се следва настойчиво. През 1995-та на леда са хвърлени 36 октопода, като един от тях тежи 17 кг. Талисманът на отбора е виолетов октопод, който се споделя Ал.
Маорският военен танц на ръгбистите
Националният тим по ръгби на Нова Зеландия постоянно плаши противниците си с обичайния маорски танц Хака.
Да пиеш кръв преди боксов мач
Знаменитият боксьор Шугар Рей Робинсън твърди в своя автобиграфия, че е пиел говежда кръвредовно, с цел да усъвършенства физическото си положение и с цел да сплашва съперниците си.
Да пикаеш на ръцете си за издръжливост на захвата
Бейзболистите Мозес Алу и Хорхе Посада имат вяра, че това им оказва помощ повече от чифт ръкавици и постоянно го правели преди значими бейзболни мачове.
Да препикаваш футболното игрище
Бари Фрай бе управител на Бирмингам в интервала 1993-1996 година. Поради незнайни аргументи експертът взема решение, че стадион „ Сейнт Андрюс " е обладан от зли духове и взема решение да се превъплъти в истински екзорсист, с цел да избави клуба си от злата орис. За тази цел Фрай прави елементарен обред - уринира на четирите флага за ъглов удар. Не е ясно какъв брой пъти Бари е „ спасявал " Бирмингам със свръхестествената си дарба, само че в последна сметка тимът се се показва добре през 1996 година и Бари Фрай е освободен от отговорностите си.
Да похапваш трева от игрището
Треньорът на тима по американски футбол към Университета на Луизиана Лес Майлс е прочут с темперамента си и с това, че стимулира до краен лимит своите ученици за огромните борби. Майлс признава, че постоянно пробва от настилката по време на мач, когато е в напрегната обстановка. Лес твърди, че този обред му оказва помощ да остане на земята и му припомня, че той е просто едно малко клонче в голямата поляна на играта. Майлс твърди, че най-вкусният терен, който е опитвал, е този на Луизиана.
Да ти удрят плесници преди всеки мач
Играчът на тима по американски футбол Джаксънвил Джагуърс Джон Хендерсън имал традиция преди всеки мач да бъде крепко шамаросван от асистент треньора Джо Шихан, с цел да се надъха за играта и да се разбеснее на терена.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР