Не са малко случаите, когато колите на огнеборците не могат

...
Не са малко случаите, когато колите на огнеборците не могат
Коментари Харесай

Безразборното паркиране - враг №1 на бургаските пожарникари

Не са малко случаите, когато колите на огнеборците не могат да минат през улици, поради паркирани коли на два реда

Паркирането на два реда и запушването вечерно време на основни или по-малки улици е измежду главните проблеми, с които се сблъскват чиновниците на Регионална дирекция пожарна сигурност и отбрана на популацията в Бургас. Тази тематика засегна шефът на РСПБЗН комисар Николай Николаев по време на форума „ Съвременни трендове в паркирането и зелен град “.

Често пъти не можем да стигнем до пламнал автомобил или апартамент, защото при еднопосочни улици, пожарните коли не могат да минат при съществуване на паркирани коли от двете страни. Трябва всички институции да намерения по какъв начин и какво можем да създадем. Като жител си мисля, че тук е опцията да приказваме за по този начин нареченото „ етажно паркиране “. Има открити паркинги на етажи, тъй че може да поберат по-голям брой коли. Като длъжностно лице ще кажа, че да вземем за пример ул. „ К. Величков “ - вечер колите са на два реда - паралелно спрени, в случай, че има има опция единствено за един ред коли. Има отбивки, при които не можеш да мине изобщо. Знаете ли, че пожарните не употребяват от 5 години към този момент улица „ Сливница “ откъм ул. „ Мария Луиза “ - ние не можем да мине оттова, даже с най-малката пожарна. Надявам се това, което споделям ще ви накара да помислите в тази посока “, уточни комисар Николаев, насочвайки вниманието на присъстващите институции на форума към този проблем.

Той даде и свеж образец от през вчерашния ден, когато при пожара в постройката на психоболницата бяха изпратени 3 противопожарни екипа, 4 полицейски коли и няколко коли за спешна помощ, се е наложило да се търси притежател на лека кола, която е била паркирана по този начин, че пътят е бил запушен.

Помолих в дежурната на ОДМВР-Бургас да издирят жителя по регистрационен номер, защото беше запушил с колата си улицата и не можеше да се мине с лек автомобил. А въобразявам си, в случай че оттова се постановяваше да мине кола за спешна помощ. Миналата година имахме случай, когато се наложи да счупим елементи от противопожарен автомобил, с цел да успее да мине и да стигне до горяща кола и жилище “, сподели още комисар Николаев.

Пред нас е предизвикването на пораждане на пожари в електрически коли. В момента тече дейна подготовка на състава на бургаската пожарна по какъв начин да гасим и да обслужваме пътнотранспортни катастрофи с електрически коли. За страдание няма по какъв начин да не кажа, че електрическият автомобил не се гаси, пожарът единствено се лимитира да не обхване другите коли. Начин за деяние тук е автомобилът да бъде потънал. В някои градове и страни вършат по-големи паркинги вид яма, което да е празно м ясто и ние като институция да го напълним с пяна и горящият ел. Автомобил да бъде изтеглен вътре. Малко звучи смешно за някои от вас, само че времето ще покаже какво ще се случи “, добави още Николаев.

Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР