Не са констатирани съществени конструктивни нарушения, които застрашават сигурността на

...
Не са констатирани съществени конструктивни нарушения, които застрашават сигурността на
Коментари Харесай

Не откриха съществени нарушения по язовирните стени в област Бургас

Не са установени основни градивни нарушавания, които заплашват сигурността на язовирните стени и оборудванията към тях в област Бургас, в резултат на преваляванията. Това е общата констатация в отчета за положението на водоемите в района след изобилните превалявания, направен от Главна дирекция " Контрол на язовирните стени и оборудванията към тях " към Държавната организация за метрологичен и механически контрол, оповестяват от организацията.

В интервала 27-29 октомври чиновниците са ревизирали 46 язовира на територията на бургаска област. Констатацията към този миг е, че те не основават предпоставки за спешни обстановки и риск от наводнения на обитаемоте места и детайлите на техническата инфраструктура в област Бургас. Следва притежателите да подхващат дейности по отремонтиране на засегнатите водоеми и да съблюдават направените наставления от държавната организация, се показва в известието.

Към момента първичната догадка на инспекторите на ДАМТН се удостоверява - има преливане и постепенно, отчасти разрушение на сегменти на язовирни стени на няколко каскадни водоема в община Камено. Четирите микроводоема Чанаджик 1,2,3 и 4 са прелели в резултат на изобилните превалявания (някои от тях даже са били празни преди започване на дъждовете) като водата от тях се е оттекла към бент. " Чотората ". Той е разполагал с непрекъснато видеонаблюдение, от което се вижда по какъв начин към 2 часа през нощта на 24 против 25 октомври стартира да приижда вода, която носи наноси - пръст, шубраци и дървета. Вследствие на прииждащата вода и изобилния дъжд стартира внезапно повишение на равнището на язовира като се стига до преливане през короната на стената и водата се разлива в аграрни земи . Въпреки това оборудването задържа главната водна маса и не се стига до цялостно разрушение на стената. Данни демонстрират, че водният отток от тях не е причина за човешките жертви и разливът на водата е в аграрни земи.

От началото на годината са осъществени над 3630 инспекции,много са случаите,в които, макар контрола, липсват подхванати дейности, наложени са близо 400 акта, се споделя още в информацията.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР