Не руската дезинформация отклонява българските младежи от желание да се

...
Не руската дезинформация отклонява българските младежи от желание да се
Коментари Харесай

На Тагарев изглежда Русия му е виновна, че българските младежи не искат да служат в армията

Не съветската дезинформация отклонява българските младежи от предпочитание да се причисляват към Българската войска. Другаде ще да е повода. Може би в политиката на българските управляващи!?

Министърът на защитата счита: „ Заради мощната дезинформационна акция и агитация, която има проруски и антиевропейски, т.е. антибългарски интерес – примерно за това, че ще изпратим бойци да водят война на фронта, понижа внезапно броят на искащите да се причислят към армията. “*

Тагарев не може да не знае, че голямата част от популацията на България е настроена позитивно към Русия. Тоест, че българският народен интерес е обвързван тясно с отношението на народа към Русия. Това не е дезинформация, не е агитация, не е и антибългарски интерес, както той си мисли и приказва, а действителен факт. И този факт би трябвало да се знае, уважава и управляващите да се преценяват с него.

На българския министър на защитата не може да не му е ясно и друго. А точно, че българските управляващи, към които се причислява и той, вършат забележителни опити да извърнат тази наклонност и да настроят българския народ против Русия. Май са позабравили или въобще не са чели Вазовия роман „ Негостолюбиво село “.

Тагарев е приключил военно учебно заведение, въпреки не за командири. Независимо от това, той е изучавал общовойскова тактичност най-малко в нейния най-общ тип.

Не може да не е научил, че единствената задача на всеки пълководец, от най-малкия до най-големия по сан, е да приготвя своите бойци за военни дейности. Защото предназначението на която и да било войска е да се готви да води война, а не за масовки в духови концерти и присъединяване в паради.

Той е учил, че всяка бойна заповед на който и да е пълководец стартира с оценка на съперника: какъв съперник е против личната военна единица, каква е неговата цел и какво следва да извършат бойците, с цел да осуетят неговия план.

Едва тогава командирът обрисува пределно тъкмо дилемите на всеки и чак най-после заповядва по какъв начин да се изпълнят. Отам насетне следват ордени, погребения със салюти или военнополеви съд...

Кой е през днешния ден съперникът против въоръжените сили на България?

Българският политически и властов хайлайф мисли, може би, че това е Русия с нейната, съгласно оценките му, нападателна политика и тактика, сега против Украйна.

Народът обаче е на друго мнение в своята преобладаваща част.

А дано не се не помни, че армията се набира из средата на националните низини.

Какво чакат Тагарев и неговите другари във властта. Младежите да отиват с песни във военните поделения?

Ще му напомня, в случай че е не запомнил, по какъв начин бойците и офицерите на Българската национална войска се готвеха за военни дейности и построиха мощна военна мощ. Те знаеха кой е евентуалният съперник и осъзнаваха, че би трябвало да се готвят както се поставя. И евентуално по тази причина не им се наложи да ревизират на дело какво са научили.

А защо се е готвила Българската армия през царско време?

Един възрастен родопски пастир, служил на млади години като подофицер във Войската на Негово Величество, изясни на моите бойци по време на летния ни лагер край Смолянските езера през Седемдесетте години ето по този начин задачата на Българската войска:

Да брани народа и Негово Величество от външни врагове.

На въпроса на един боец, кои са тези врагове, царският подофицер отговори ребром: всички, които са срещу Отечеството ни. И ги назова с съответните им имена.

На въпрос на различен боец от кое място знае това, той разясни: От учебника за боеца.

Ето това се назовава претекст и мотивация на армията да служи на своето Отечество.

Коя е през днешния ден мотивацията на армията ни да служи?

Отечеството? Ценностите на НАТО, които съгласно властта са и български полезности и нтереси?

Та нали Отечеството ни се съставлява предпочитано от хора, в голямата си част настроени позитивно към Русия! Обаче пък НАТО е на обратно мнение...

При това състояние, нашите управляващи против настроенията на народа ли считат да готвят вероятно армията, откакто мислят по натовски, че Русия е съперникът на нашия народ.

В този смисъл, за каква военна активност следва да готви всеки пълководец своите бойци и каква бойна заповед да издаде, преди да ги поведе на пердах?

Историята учи, че цар Борис Трети, висш главнокомандващ на Българската армия, откакто е оценил геостратегическата конюнктура във вихъра на Втората международна война, е отказал на Хитлер България да изпрати военни сили против Съюз на съветските социалистически републики. Бил е наясно, че ще настрои българския народ против себе си, както и че армията може да обърне пушките против Германия.

Значи, царят е решил трезво какво би трябвало да направи, с цел да оцелее Отечеството ни в онази най-страшна война. Някои споделят, че царят е заплатил с живота си това свое решение.

Историята удостоверява тази царска позиция. След като на 06.09.1944 българското държавно управление афишира война на Германия, Българската войска доста бързо се приготвя за военни дейности против довчерашния си съдружник и покрива бойните си флагове с лавровите венци на славата и успеха: Страцин, Драва и прочие

Защото народът и неговата армия са осъзнавали, че прогерманската политка на българските управляващи е предизвикала на Отечеството две национални произшествия и би трябвало да го предпазят от трета.

И подвигът на Българската войска спомага България да резервира териториалната си целокупност.

Познаването на историята е път към правилните решения в сегашното.

В днешно време, най-важно и допустимо решение е България да се въздържа от внезапни придвижвания и решения по отношение на военните събития в Украйна.

Но защото такава позиция е невъзможна за нашите управляващи, съществуват и други разновидности.

Тагарев и неговият политически тим имат опция да създадат добър избор в поддръжка на умно решение на проблема пред тях.

Например, те могат да провеждат мотивационна пропагандна акция измежду своите фамилии, фамилиите на техните поддръжници, „ атлантици “ и други неправителствени грантови организации и защити журналисти. И да образуват доброволчески батальон от пет-шестстотин надъхани мъже и дами. Да ги приготвят усърдно за защита, а не с цел да „ водят война на фронта против Русия “, което съгласно Тагарев попречва мотивацията на младежите да се причисляват към армията ни. И да предупредят съветските управляващи и персонално Путин, че в случай че дръзне да направи крачка към българските крайбрежия и земи, ще си има работа с тази елитна бойна част.

При такова състояние може да се чака, че и армията ни би получила добавъчна мотивационна мощ.

Не би било зле да проследят съветския филм „ Женски батальон “. Той с художествени средства възпроизвежда съвсем писмено една същинска история от Първата международна война. Жени, сестри и дъщери на съветски офицери се провеждат в доброволчески женски батальон. Воюват самоуверено против германците. Постигат позитивен резултат измежду армията.

Сещам се за един български класик, създател на разказите „ Мъжки времена “. Негов воин наставлява: „ Орлицата се лови с живо месо, а не с мърша! “. Друг разсъждава: „ Едно е да искаш, друго е да можеш, а трето и четвърто да го направиш. “

Е, нашите управници може би имат късмет да стартират с първото: да желаят. Но би трябвало и да мислят. За да осмислят какво желае народът и по какъв начин да му служат правилно.

В противоположен случай евентуално може и да не могат да произнесат думите на Кастро: „ Историята ще ме оправдае! “.

----------------------------------

* Faktor.bg, 09.08.2023, https://faktor.bg/bg/articles/ministar-tagarev-moshtnata-proruska-propaganda-ubiva-interesa-na-balgarite-kam-armiyata

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР