Не Русия, а Западът опитва да руши украинската култураНе Русия,

...
Не Русия, а Западът опитва да руши украинската култураНе Русия,
Коментари Харесай

Кремъл: „Операцията“ в Украйна дава резултати

Не Русия, а Западът пробва да разрушава украинската просвета
Не Русия, а Западът пробва да разрушава украинската просвета

“Специалната операция” на Русия в Украйна е постигнала към този момент избрани резултати и ще продължи, до момента в който не бъдат реализирани всички цели. Това съобщи в петък в Москва представителят на президента на Руската федерация Владимир Путин - Дмитрий Песков, на постоянен брифинг, паралелно на 100-ия ден от военната акция.

“Много обитаеми места са освободени от пронацистките въоръжени сили на Украйна, както и непосредствено от националистически детайли, и на хората е предоставена опция да стартират да откриват кротичък живот. Тази работа ще продължи”, сподели той.

Говорителят на Кремъл акцентира, че главната цел на военната интервенция е отбраната на хората в Донецката и Луганската национални републики, и “се подхващат ограничения за обезпечаване на тяхната защита”.

“Основна цел на интервенцията е отбраната на хората в Донецката национална република и в Луганската национална република. Вземат се ограничения в проекта за сигурност и отбрана, реализирани са избрани резултати”, изясни още Песков.

Изявлението му бе последвано от брифинг на формалният представител на министерството на външните работи на Русия, Мария Захарова, по време който настоя, че “Русия в никакъв случай не се е опитвала съзнателно да унищожи културата на Украйна, за разлика от страна на Запада”.



“Ние не организираме акция за срутване на монументи на украински дейци и преименуване на улици на тяхно име и в никакъв случай не сме правили”, сподели дипломатът.

Според нея хората, които упрекват Русия, че унищожава украинската просвета, схващат малко за историята на украинско-руското общо пространство. Тя напомни, че на територията на Руската федерация има голям брой монументи, свързани с Украйна, улици и други географски обекти са кръстени на тази страна, в това число поради това, че е била част от Съюз на съветските социалистически републики.
Захарова акцентира, че доставките на оръжие от Запада за Украйна не подхождат на заявената от тях цел за отбрана и възобновяване на украинската просвета.

“Обещанията, дадени от европейските комисари в изказването за отбрана и развиване на културата, са надалеч от същинските желания на Европейски Съюз. Може би желаят да защитят и развият просвета на анулиране”, сподели говорителката на съветското външно министерство.

“Победата ще бъде наша”, сподели украинският президент Владимир Зеленски в малко видео в мрежата “Инстаграм”, публикувано в петък.

“Държавните чиновници са тук, защитавайки Украйна от 100 дни”, сподели той в 36-секундния видеопис, сниман пред постройката на президентската администрация в Киев дружно с министър-председателят на Украйна Денис Шмигал и водача на ръководещата партия, Давид Арахамия.

Европейски Съюз одобри шестия пакет наказания против Русия



По гледище на Унгария от листата с самостоятелните наказания на Европейски Съюз против съветски публични лица бе извадено името на патриарх Кирил, показват наблюдаващи.

След седмици на договаряния Съветът на Европейския съюз утвърди дефинитивно шестия пакет от наказания против Руската федерация, предадоха международните организации, базирайки се на публично официално съобщение от Брюксел.

Според документа в границите на шест месеца страните от Европейски Съюз възнамеряват изцяло да спрат вноса на съветски нефт, а в границите на осем месеца - на съветски петролни артикули. Става въпрос извънредно за нефт, превозен по море, а остава краткотрайно изключението суровината пренасяна по наземни тръбопроводи.

Водещи съветски банки като “Сбербанк”, “Росселхозбанк” и “Московска кредитна банка” ще бъдат изключени от интернационалната платежна система “Суифт” (SWIFT).

Също по този начин глобите на Европейски Съюз плануват възбрана за лъчение на територията на Европа на телевизионните канали “Россия РТР”, “РТР Планета”, “Россия 24” и други

Мерките плануват също по този начин въвеждането на възбрана за консултантски, одиторски и PR услуги от западни компании за Руската федерация, а даването на облачни услуги ще бъде лимитирано.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР