Не Русия, а българските власти трябва да коментират прибирането на

...
Не Русия, а българските власти трябва да коментират прибирането на
Коментари Харесай

Мария Захарова провокира: Ако имате информация за Скрипал, дайте ни я!

Не Русия, а българските управляващи би трябвало да разясняват прибирането на дипломат Бойко Коцев за съвещания и на какво съображение го вършат. Това съобщи представителят на съветското външно министерство Мария Захарова в отговор на въпрос на кореспондента на БНР за коментар за какво посланикът ни в Москва бе привикан от премиера Борисов на съвещания.

" Може би България има данни или някакви доказателства по случая " Скрипал ", в случай че е по този начин, дайте ги ", съобщи предизвикателно Захарова. Тя добави, че има вяра на българските средства за всеобща информация и се надява те да дадат отговор на въпроса на какво съображение дипломат Бойко Коцев е извикан за съвещания и защо ще са тези съвещания.

По думите на самия Коцев, който се прибра късно нощес от Москва, консултациите с негово присъединяване и Министерство на външните работи стартират още през днешния ден.

Утре Коцев ще бъде изслушан на съвещание на Съвета по сигурността 30 март., оповестиха от държавната осведомителна работа.

Съветът по сигурността към Министерския съвет ще заседава от 9.00 часа. На съвещанието ще бъде разискван казусът „ Скрипал “. Съветът по сигурността се управлява от министър-председателя, а в състава му са включени членове на държавното управление, ръководителите на специфичните служби и представител на Президента на Република България.

Междувременно, двама от водачите на съдружните сътрудници в държавното управление -  Валери Симеонов и Красимир Каракачанов се оповестиха за съблюдаване на уравновесена позиция от страна на България по случая " Скрипал ".

България би трябвало да има уравновесена позиция в тази обстановка, сподели вицепремиерът и водач на НФСБ Валери Симеонов, съобщи Българска телеграфна агенция.

Преди да има позиция на Министерския съвет, тя би трябвало да бъде съгласувана в политическия съвет на ръководещата коалиция, уточни още Симеонов и акцентира, че " позицията на НФСБ е, че до момента в който няма доказателства за осъществено закононарушение, не е редно да се взема страна, да се заема позиция ".  Симеонов разяснява тематиката на първия брифинг в новата централа на НФСБ в именитата постройка на ул. " Раковска " 134, която бе публично открита през днешния ден.

" Позицията на премиера Бойко Борисов по случая " Скрипал “ е извънредно уравновесена, поддържам една такава позиция. ", съобщи и военният министър Красимир Каракачанов. " Към момента позицията на България е да се въздържи от оповестяването на дипломати за личност нон грата. При постъпване на друга информация, която може да промени аргументацията на държавното управление, всички ще бъдат осведомени навреме ", добави той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР