Не ресорът прави еврокомисаря. Родното разбиране за политика е да

...
Не ресорът прави еврокомисаря. Родното разбиране за политика е да
Коментари Харесай

Политолог: Ресорът „Иновации и младеж“ изисква да си отговорник на бъдещето

Не ресорът прави еврокомисаря. Родното схващане за политика е да се разпределят едни пари. Ресорът „ Иновации и юноша “ изисква да си отговорник на бъдещето. Това сподели политологът Анна Кръстева в ефира на БТВ.

„ Иновациите са по-широко разбиране от софтуерното развиване. Институциите през днешния ден вървят по пътя, обрисуван от младежите “, разяснява тя и даде образец с 16-годишната тийнейджърка Грета Тунберг, която по думите ѝ е вкарала тематиката за климата по вълнуващ метод.

„ На първо място е климатът, цифровият свят, стопанската система. Иновациите първо се основават от младежите преди да се вкарат в институциите “, разясни тя.

Мария Габриел ще дава отговор за 125 милиарда евро като еврокомисар за нововъведенията. В тази връзка, политологът съобщи: „ Това са пари, които не се раздават, а които учените печелим и зависи от високото качество на проучванията ни. „ Хоризонт 2020 “ е една от най-успешните европрограми. Очакваме от еврокомисаря да внесе нововъведения в ръководството “, добави Анна Кръстева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР