Не развиваме малкия и среден бизнес, конкуренцията е нула. Това

...
Не развиваме малкия и среден бизнес, конкуренцията е нула. Това
Коментари Харесай

Кирил Петков: Не развиваме малкия и среден бизнес, конкуренцията е нула

Не развиваме дребния и междинен бизнес, конкуренцията е нула. Това съобщи служебният министър на стопанската система Кирил Петков на взаимна конференция със служебния регионален министър Виолета Комитова. 

" В Държавната консолидационна компания има следния проблем – 416 язовира, като 82% от работата по тях и договорите им са сведени до 7 компании. 7 компании, които строят на разнообразни места в България и от 416 язовира сега има единствено 10 приключени, които действително дори не са пуснати в употреба и не са напълнени. Държавното дружество за ръководство и стопанисване на язовири не е влезнало в техния надзор, по тази причина седят празни ", изясни той.

По думите му, шансът тези компании да са завоюва тези контракти, тъй като са конкурентни е нулев. " В момента има едни компании шапки, които пазят една централизация на компании, които по някакъв метод получават всички контракти без публични поръчки. Не развиваме дребен и междинен бизнес. Няма конкуренция ", уточни Петков. 

Той погледна казуса и от различен ъгъл. " Работейки по този начин системата, бизнесмените вместо да мислят по какъв начин да се конкурират за най-хубавия краен артикул, те се конкурират кой ще влезе в листата на лобистите, които имат късмет да завоюват тези контракти. Така освен парите ни отиват в неверната посока, за жалост и геният отива там, всички ние плащаме цената. Надявам се до няколко седмици да кажа, че ББР към този момент е с професионален контрол. Надявам се празните и издигнати язовири да станат цялостни. Надявам се, че оттук насетне тази централизация няма да се случва. Всички би трябвало да сме доста сериозни, повече такива неща не би трябвало да се случват, в случай че желаеме да сме богата страна ", сподели още служебният министър на стопанската система. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР