Не разполагате нито с време, нито с възможност да спортувате

...
Не разполагате нито с време, нито с възможност да спортувате
Коментари Харесай

Ето какво ще се случи с тялото ви, ако цял месец клякате по 100 пъти на ден

Не разполагате нито с време, нито с опция да спортувате по час и половина-два на ден? Тогава започвайте да клякате! Доказано е, че това просто упражнение, познато ни до болежка от часовете по физическо образование, е от огромна изгода за човешкото тяло.

Днес от  jenata.blitz.bg  ще ви разкрием какви промени ще се случат с тялото ви, в случай че всеки ден в продължение на месец клякате по 100 пъти. 

Започваме с нещо, за което доста дами мечтаят - елементарно намаляване. Човек, който тежи да вземем за пример 70-80 кг, клякайки 100 пъти, изгаря към 40-50 калории. Струва си да се означи, че колкото по-високо е телесното тегло, толкоз по-голям е броят на калориите, които ще бъдат изгорени.

За да засилите резултата от клякането, можете да употребявате тежести или гири. В този случай със 100 клека броят на изгорените калории може да се усили до 200-400, според от интензивността на натоварването. 

Практиката демонстрира, че в случай че изпълнявате упражнението вярно в границите на няколко седмици, ще се разделите с 1-2 кг. от тежестта си. В процеса на осъществяване на общоприетия комплекс тялото е изцяло наситено с О2, а метаболитните процеси се форсират.

Резултатите от наблюденията ясно демонстрират, че в случай че задачата ви е да отслабнете, най-добре е да клякате заран. Ако желаете мускули - оптималното време за осъществяване на упражнението е вечер. 

Колкото и необикновено да звучи, само че клякането покачва работоспособността. Човек, който кляка постоянно,  стартира да усеща същински прилив на сила, вследствие на което равнището на работоспособността му се усилва.

Всичко това се дължи на благотворния резултат, което упражнението оказва върху мозъчните кафези и кръвоносните съдове. Само седмица откакто сте почнали да клякате, ще забележите, че сте станали по-енергични, устойчиви на стрес, съсредоточени и деликатни.

Клякането укрепва и сърдечно-съдовата система. Това се дължи на обстоятелството, че по време на сходна тренировка венозното кръвообращение стартира да действа по-активно, вследствие на което кръвта незабавно отива към сърцето.

На фона на протичащите процеси, работата на сърдечния мускул се облекчава доста. Малко хора осъзнават, че постоянните клекове въздействат върху укрепването на дихателната и нервната системи, както и на вестибуларния уред.

Със 100 клека на ден фигурата ви ще придобие и по-ясни контури. И това единствено след 6-8 седмици постоянни и вярно изпълнени упражнения. Очертанията на талията и бедрата стават по-ясни, а задните елементи получават приятна разтегливост.

Промените се отразяват и на коремните мускули, които ще придобият доста по-видими и стегнати форми.

Хората, които клякат по 100 пъти на ден, укрепват ставите и сухожилията си. Те доста рядко могат да станат жертва на навяхвания и натъртвания, а в случай че въпреки всичко сходна тягост се случи, следствията са незначителни.

Между другото, с полуклекове можете да се отървете от досадните болки в колената и ставите. Ако ви мъчат сходни проблеми, можете да практикувате и дълбоки клекове, само че би трябвало да имате поради, че те основават огромно натоварване върху колената и по тази причина е най-добре да не рискувате. 

Клякайки постоянно, ще повишите доста и издържливостта си. Разбира се, резултатът няма да пристигна незабавно. След първите два-три дни единственото, което ще постигнете, са мускулна болежка и отмалялост. В този миг е доста значимо да не се отказвате, а да продължите. 

Практиката демонстрира, че след седмица ще изпълнявате упражнението доста по-лесно, а след първите 10 дни резултатът от него ще се вижда от всички. След 3 седмици краката ви ще станат много по-стегнати и ще спрете да изпитвате дефицит на въздух по време на тренировката.

Преди да започнете да изпълнявате упражнението, не забравяйте да загреете с въртеливи придвижвания на краката и свиване и разгъването на колената. Така коленните стави и мускулите ще станат по-пластични, а тренировката - по-ефективна.

Специално внимание би трябвало да обърнете и на избора на режим за клякане. Най-добре е да започнете от 100 пъти дневно, като ги разделяте на 5 серии от по 20 пъти.

След като мускулите свикнат с натоварването, е препоръчително целият комплекс да се раздели на две серии от по 50 клякания. Накрая би трябвало да постигнете резултата 100 клека за 5-8 минути.

Първоначално е потребно упражнението да се изпълнява бавно. Увеличаването на натоварването и темпото е уместно чак когато мускулите са придобили избран тонус.

Ефективността на упражнението зависи директно от вярното му осъществяване. За да го извършите по най-хубавия метод, заемете уверена позиция. Краката би трябвало да са на ширината на раменете, успоредни един на различен. Ръцете ви би трябвало да стоят на кръста или да са протегнати напред.

Когато клякате, гърбът ви би трябвало да е обтегнат като струна.  Докато изпълнявате упражнението, гледайте единствено напред, без да отлепяте пети от пода.

Ако желаете до момента в който клякате да стегнете и коремните мускули, би трябвало да напрегнете тъкмо тази област. А в случай че желаете да включите и тежести към упражнението, е добре да го извършите 2-3 седмици след началото на тренировките.

Тежестите ще прибавят в допълнение натоварване, а това ще се отрази на първо време на положението на мускулите.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР