не разполага с информация дали може да се смесват ваксините

...
не разполага с информация дали може да се смесват ваксините
Коментари Харесай

СЗО не разполага с данни за смесването на различни ваксини срещу коронавирус

не разполага с информация дали може да се смесват имунизациите против ковид на другите производители, предава ТАСС. Това съобщи през днешния ден шефът на дирекцията по контролиране и предварителна подготовка на СЗО Рожерио Пинто де Са Гаспар.
Изказването му беше по отношение на решението на френските управляващи да употребяват за лица под 55-годишна възраст, получили първа доза, ваксина от различен производител за втората доза.
„ Към момента не разполагаме с данни, които да предлагат разбъркване [на дозите ваксина от разнообразни производители] ”, сподели той.
 СЗО: Има фрапантен дисбаланс в снабдяването с ваксини СЗО: Има фрапантен дисбаланс в снабдяването с ваксини
Налице е " фрапантен дисбаланс " в разпространяването на имунизациите против Covid-19 по целия свят и множеството страни нямат задоволително дози, за...
По-рано през днешния ден френският здравен министър Оливие Веран съобщи, че хората под 55 години, които са получили първата доза AstraZeneca, ще могат да получат втора доза от друга ваксина.
Очаква се дефинитивна рекомендация по този въпрос да бъде направена по-късно през днешния ден от Върховния здравен комитет (HAS).
Това решение беше признато на фона на заключенията на Европейската организация по медикаментите (ЕМА), че образуването на тромбози е непряк резултат от потреблението на имунизацията AstraZeneca, като огромна част от случаите са регистрирани при хора под 60-годишна възраст.
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР