Не раздаваме парите по симпатии, категоричен е кметът на пострадалото

...
Не раздаваме парите по симпатии, категоричен е кметът на пострадалото
Коментари Харесай

Къде са парите за Хитрино? Кметът на пострадалото градче проговори за това как са изразходвани

„ Не раздаваме парите по благосклонности ”, безапелационен е кметът на потърпевшото Хитрино Нуридин Исмаил. Година след нещастието жителите на селото са разграничени поради метода, по който се раздават помощите. Според едни парите са незадоволителни и се раздават по погрешен метод, написа bTV.
„ Аз съм уверен, че на никое място дадените пари не са по-малко”, безапелационен е Исмаил. По думите му измежду жителите на Хитрино има такива, които се възползват от обстановката и търсят обезщетение без действително да имат вреди, нанесени от детонацията.За възобновяване на селото бяха обезпечени съвсем 33 млн. лева, за чието консумиране дава отговор локалният публичен съвет. Той взима решения за разпределяне на средствата въз основата на механизъм, който разделя нуждаещите се в три категории – тези, чиито къщи са съборени или подлежат на срутване, получават най-вече средства, втората категория са тези с частични опустошения, а третата категория са къщи с по-малки провали.

„ Ние сме влизали със съвета в къщи, които и преди гърмежа са щели да паднат – тъкмо тези хора са с най-големите искания в момента”, разяснява Исмаил.

Според жителите на Хитрино различен проблем е и бавната работа на екипите.

„ Какъв е критерият? От каква позиция казвате, че вървят постепенно? Тази покруса никой не може да я съпостави с друга такава. Достатъчно се прави в това село”, безапелационен е кметът.

„ Нямайте и капка подозрение, че парите се харчат честно. Така се сплоти цяла България и няма по какъв начин въз основата на тази добрина да вършим каквото си искаме”, безапелационен е кметът на селото.

Днес във връзка годишнината от нещастието от Движение за права и свободи ще вършат курбан в селото. Нуридин Исмаил беше изключен от редиците на партията, тъй като го упрекнаха, че разходвал средствата по неточен метод.

Кметът разгласи, че няма да участва на курбана.

„ Движение за права и свободи за мен е завършена история. Съжалявам за силата, която съм дал за Движение за права и свободи. Не ми е комфортно да споделям, че съм бил ръководител на регионалния съвет на ДПС”, безапелационен е Исмаил.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР