Не разбрахме защо от ПП-ДБ и СС отказаха увеличение на

...
Не разбрахме защо от ПП-ДБ и СС отказаха увеличение на
Коментари Харесай

Георги Георгиев: ГЕРБ-СДС подкрепихме бюджета за София, защото е отговорно към гражданите

Не разбрахме за какво от ПП-ДБ и Секретен сътрудник отхвърлиха нарастване на заплататите на медицинските сестри, съобщи още общинският консултант

„ Днес съветниците от ГЕРБ-СДС подкрепихме бюджета на София за 2024 година Това е виновното държание към София и жителите, както сме казвали постоянно, в това число и когато имахме болшинство и ние търсихме поддръжка за бюджета. Ние имаме вяра в грижата за хората като съществена полезност в политиката. А полезностите са едни и същи когато си ръководещ и съпротива. Иначе не са полезности, а ползи. “ Това съобщи общинският консултант от ГЕРБ-СДС и зам.-председател на СОС Георги Георгиев.

Той акцентира, че от ПП-ДБ и Спаси София, както и „ Синя София “ на Вили Лилков са отказали за поддържат нарастването на заплатите на медицинските сестри и фелдшерите в учебни заведения и детски градини. Затова предложение на ГЕРБ-СДС не е достигнал единствено един глас от нужните 31 при съществуване на 61 общински съветници.

„ Защо 2000 здравни служащи няма да получат обезпечено нарастване от бюджета, а ще чакаме Асен Василев, който ще е министър още няколко дни, да даде парите от страната - по този начин бил заречен по телефона на Терзиев... А парите ги има в общинския бюджет - кметът изиска рекорден запас за еднолично негово ръководство от 23 млн. лв. при 12 млн. годишно по времето на госпожа Фандъкова. Отказаха и вместо да подвигаме от 210 на 500 000 лв. представителните на Терзиев за пътешестване и делегации, да заделим 100 000 лева от тях за работното облекло на тези 2000 експерти “, добави Георгиев.

Той аргументира и в няколко точки, за какво от ГЕРБ-СДС са подкрепили бюджета на София:

1. Бюджетът на Терзиев за 2024 година е рециклиран Бюджет Фандъкова 2023 година - над 95% е съвпадението в обектите за вложения - уголемение на метрото, булеварди, детски градини. Няма НИТО една нова детска ясла, да вземем за пример. Пошегувах се в залата, че в случай че употребяваме програмен продукт за плагиатство като в университетските среди, планът на Терзиев щеше да светне в алено при толкоз припокриване. Но това не е плагиатство, а неизбежно самопризнание за работата на ръководството на ГЕРБ и госпожа Фандъкова. През септември, 2023 година, в акцията за изборите претендентът Терзиев беше срещу същите тези обекти за вложения и искаше да не ги гласуваме. Днес ни ги показва със своя автограф. Затова и подкрепихме своята дългогодишна работа.

2. Успяхме да извоюваме над 30 млн. лв. в допълнение финансиране за основни проблеми на София:

2.1 Преборихме се за 15 млн лева повече от в началото плануваното за финансиране на общинското опазване на здравето, в които включваме и триумфа ни да спрем орязването от 6.5 млн лева за здравна инсталация за общинските лечебни заведения.

2.2 Прието бе да понижим цената на месечните карти за градски превоз за студентските и училищен карти за 68 000 младежи.

2.3 Осигурихме отчасти нарастването в заплатите в градския превоз. Предупредихме категорично, че трябваше всички нужни средства и занапред ще имаме проблеми поради отхвърли на кмета да ги включи в бюджета.

3. След доста диспути в зала обърнахме гласуването от миналите дни и убедихме сътрудниците от разнообразни партии да финансираме с 1.8 млн лв. построяването в 22 учебни заведения на рампи за инвалидни колички и досегаемост на постройките. За да не носят в никакъв случай повече родители децата си по стълбите на учебното заведение.

4. Спасихме и програмата за работа с деца от аутистичния набор, Синдром на Даун и специфични просветителни потребности и други

5. Преборихме се за повече пари за ремонт на приюта за бездомни животни в Долни Богров и на ветеринарната клиника във Връбница.

6. Гласувахме и за нарастване на вложения за видеонаблюдение и сигурност, както и за още 2 детски градини.

„ Борбата за заплатите на здравните служащи би трябвало и ще продължи. Ще държим кмета виновен за това че разчита на обещания по телефона от министър в оставка, вместо на публични решения на държавните органи - каквито просто няма. Особено когато става дума за труда на 2000 здравни служащи и 15 млн. лв. “, акцентира още Георгиев. 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР