Не разбирам защо хората с увреждания протестират пред социалното министерство,

...
Не разбирам защо хората с увреждания протестират пред социалното министерство,
Коментари Харесай

Бисер Петков: Не виждам защо хората с увреждания протестират, МТСП не е автор на закона

Не разбирам за какво хората с увреждания стачкуват пред общественото министерство, откакто други институции изработваха Закона за персоналната помощ. Това съобщи на брифинг общественият министър Бисер Петков, съобщи БГНЕС.

Поводът за коментара е извършен митинг пред министерството на хора с увреждания против текстовете в новия Закон за персоналната помощ. Хората недоволстват поради плануваните часове за персонален помощник на месец. Изказани бяха опасения, че часовете на асистентите ще бъдат по-малко на действителните потребности.

Министърът съобщи, че министерството е имало друга визия за услугите в домашна среда. „ Законът е подобен – какъвто е, признат единомислещо от Народно събрание през предходната година с овации, с поддръжката на разнообразни национални организации на хората с увреждания. Задачата на МТСП е да създадем нужното за използването на този закон ", разясни министърът.
 БГНЕС
На въпрос на БГНЕС дали признава, че има проблем в закона, Петков съобщи, че не може да се ангажира с такова мнение. Според него към момента е прекомерно рано в използването на текстовете, с цел да се създадат съществени заключения.-->

Все отново, в края на май ще се организира огромна полемика, на която ще бъдат регистрирани изгодите и проблемите в Закона за персоналната помощ.

Социалният министър регистрира че до 8 май в границите на месец са постъпили 926 заявки за персонална помощ – 62 са за деца и 864 за възрастни.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР