Не разбирам в какво съм обвинен. Как може да има

...
Не разбирам в какво съм обвинен. Как може да има
Коментари Харесай

Иво Прокопиев пред съда: Не разбирам в какво съм обвинен

Не разбирам в какво съм упрекнат. Как може да има обвиняване в престъпно закононарушение при изложение на мнение на съвещание на Националния съвет за тристранно съдействие, чийто решения не са наложителни, а консултативни?

Това попита предприемачът Иво Прокопиев, който дава пояснение пред Специализираният углавен съда по сагата с приватизацията на EVN, съобщаша БГНЕС.

Снимка: БГНЕС

Подсъдимият изясни по какъв начин и за какво „ банките са лимитирали достъпа до заемите “ и за какво била настъпила „ кредитната суша “. Прокопиев разяснява пред магистратите аргументите, довели до въпросната финансова рецесия и акцентира, че с тази договорка е бил понижен държавният недостиг във въпросната година.
Антикорупционната комисия с ново искане за лишаване имущество от Иво Прокопиев Бизнесменът дефинира дейностите на комисията като напън
Обяснения по делото, посредством скайп връзка, даде и някогашният финансов министър Симеон Дянков. Очаква се същото да направи и сегашният кмет на регион „ Средец “ Трайчо Трайков, които дружно с още трима от компанията на Прокопиев – „ Булброкърс “ са подсъдими.

Снимка: БГНЕС

Прокопиев, Дянков и Трайков са подсъдими за продажбата на 33% държавен дял от сдружението EVN през 2011 година по предложение на Прокопиев, нанесла вреда на бюджета в размер на 21 млн. лева
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР