Не разбирам казуса с Червената къща. Вежди Рашидов е талантлив

...
Не разбирам казуса с Червената къща. Вежди Рашидов е талантлив
Коментари Харесай

Банов не разбирал казуса с Червената къща

Не разбирам проблема с Червената къща. Вежди Рашидов е надарен актьор и като всеки подобен е човек на крайностите. Той мощно люби и ненавижда.

Така министърът на културата Боил Банов разяснява в понеделник острите рецензии на предшественика си и сегашен ръководител на парламентарната комисия по просвета Вежди Рашидов. В неделя Рашидов атакува Банов за това, че Министерството на културата желало да даде чартърен дома на статуя Андрей Николов, дарен от него на страната. Според него той би трябвало да стане изложба, а прекратяването на връзките с предходния наемател – Центърът за просвета и диспути, било една от идеите на Рашидов. Бившият министър изясни още, че ще желае среща с премиера Бойко Борисов и загатна за оставка на Банов.

В понеделник Банов съобщи, че също е срещу отдаването чартърен на Червената къща, която е част от Националната художествена изложба. Тя трябвало да се трансформира в музей, само че защото част от парцела била частна благосъстоятелност, това все още не можело да стане.

" Казус от подобен темперамент, какъвто го показват някои хора, не виждам и не разбирам. Там казусът е частният притежател. Надпартерният етаж, който е негова благосъстоятелност, е нещо като хостел. Защо в годините никой не се е опитвал да се оправи с това. То доста е елементарно да коментираш в този момент, а нищо да не си направил ", сподели Банов, без да посочва имената на коментиращите.

Добави, че Вежди Рашидов е човек, който почита и с който работи добре.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР