Не просто кетъринг, а смислена кауза. Менюто на социалното предприятие

...
Не просто кетъринг, а смислена кауза. Менюто на социалното предприятие
Коментари Харесай

Кетъринг с кауза

Не просто кетъринг, а смислена идея. Менюто на общественото дружество Bon Appétit от " Светът на Мария " не е доста по-различно от това, което и останалите компании в бранша оферират. Огромната разлика е в това кой подготвя и сервира храната и напитките.

В общественото дружество към фондацията " Светът на Мария " работят хора с интелектуални усложнения, за които това с изключение на процедура за развиване на уменията е и приход. Тези хора се учат освен на кулинарни умения, само че и на трудови привички. Всички средства от услугата се влагат в усъвършенстването ѝ и в развиването на уменията на заетите в нея.

Към фондацията " Светът на Мария " има и дневен център с няколко ателиета, наименуван " Светове ". Там вършат сувенири, сапуни, значки, декорация, които продават по базари или пък създават по поръчка. Освен това сами се грижат за чистотата в центъра, перат, гладят и подреждат, с цел да се научат да са независими.

" Много хора бъркат интелектуалните усложнения с аутизъм или психологични болести ", споделя Соня Джонева, която е началник на дневния център. Допълва, че постоянно се случвало външни гости на излизане да споделят, че са били доста обезпокоени преди този момент. Очаквали хората да викат, да са нападателни, а в действителност се срещат с усмихнати и положителни младежи. " Тръгват си от тук и споделят: " Ама то не било ужасно ", изяснява с усмивка Соня.


В кухнята на дневния център " Светове " професионални готвачи и хора с интелектуални усложнения работят дружно. Сн. Фондация " Светът на Мария "
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР