Не приемаме поучения как да защитаваме националните интереси от партия,

...
Не приемаме поучения как да защитаваме националните интереси от партия,
Коментари Харесай

Захариева към Нинова: Да не ни поучава партия, предала костите на Гоце Делчев на Тито

" Не одобряваме поуки по какъв начин да пазиме националните ползи от партия, която през 1946 година съобщи костите на Гоце Делчев на Титова Югославия. Същата партия страна променяше принудително идентичността на личните си жители и ги караше да се пишат македонци ", съобщи външният министър Екатерина Захариева по телефона за " 24 часа " във връзка написаното от водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова във Facebook. Нинова реагира остро на думите на премиера на Македония Зоран Заев, че Илинденско-Преображенското въстание е македонско.

„ Чета апела на госпожа Корнелия Нинова към премиера Борисов неотложно да отбрани българските национални ползи от Заев, който поставял на тествания нежните основи на добросъседството. Да, Илинденско-Преображенското въстание географски може да бъде наречено и македонско, и тракийско, само че исторически е българско. Само преди дни министър председателят Заев уважи Гоце Делчев пред паметника му в центъра на Благоевград, където по време на цялото честване бе емфатичен българският темперамент на Илинденско-Преображенското въстание за освобождението на Македония и Тракия ", продължи Захариева.

" Госпожо Нинова, бъдете спокойна, държавното управление се грижи за опазването на националните ни ползи. Благодарение на нашата работа Република Македония ще стане член на НАТО и ще стартира договаряния с Европейския съюз, а българското знаме може умерено да се вее в Скопие “, добави тя. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР