„Не приемаме обвиненията, че върху БНР е оказан политически натиск.

...
„Не приемаме обвиненията, че върху БНР е оказан политически натиск.
Коментари Харесай

Скандалът се разгаря! ГЕРБ обвини БСП и ДБ, че оказват натиск върху обществените медии

„ Не одобряваме обвиняванията, че върху БНР е оказан политически напън. Българска социалистическа партия и Демократична България оказват напън върху публичните медии. Това съобщи депутатът от ГЕРБ Тома Биков в декларация поради подадената оставка на генералния шеф на БНР Андон Балтаков.

Вчера той аргументира решението си с това, че не са признати негови оферти за промени в медийния закон. Шефът на БНР твърди, че културното министерство е подменило предложенията на работната група, изготвила промените за закона, и изиска оставката на министър Банов.

Това Биков обаче изрично отхвърли законът да е юридически на мрачно. Той посочи, че занапред следва публично разискване, а по-късно и гледането на закона в пленарната зала.

"Доколкото разбираме, генералният шеф на БНР е засегнат от това, че от законопроекта са отпаднали предложенията за увеличение на мандатите на генералните шефове на Българска национална телевизия и БНР и опцията те персонално да оферират управителните препоръки на двете медии.

Ние оттеглихме тези оферти заради митингите и политическия напън, който оказа Демократична България и другите протестиращи, в това число Българска социалистическа партия пред Българска национална телевизия. Когато господин Вежди Рашидов внесе тези две оферти, протестиращите отидоха пред Българска национална телевизия и започнаха да стачкуват ", уточни депутатът от ГЕРБ.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР