Не приемам резултата за окончателен и няма как да знаем

...
Не приемам резултата за окончателен и няма как да знаем
Коментари Харесай

Ваня Григорова: Само с бельото ми не се занимаваха опонентите

" Не одобрявам резултата за финален и няма по какъв начин да знаем кой е кмет на София, до момента в който съдът не реши ", сподели Григорова, откакто през вчерашния ден от нейния щаб обявиха, че ще оспорват резултатите от втория тур на локалните избори. " Ако съдът реши, че резултатите са законни, първа ще поздравя Васил Терзиев ", даде обещание през вчерашния ден тя.

Григорова упрекна съперниците си, че са водили акция против нея в дните преди балотажа и даде за образец изявленията за сребърното й украшение, за което написаха, че коства към 6 хиляди $, а цената му била сред 50 и 80 лева, както за имота в село Равно поле, за който тя изясни, че се намира в промишлената зона без ток и вода, а не до голф игрищата. Кандидат-кметът на левицата посочи още, че го е взела с банков заем за строителство, а с мъжа й общо имат 4000 лева приход, от който вноската за заема е към 1400 лева

" В кв. " Верила " е промишлена зона, където няма водоснабдяване и канализация. А в bird.bg е написано, че парцелът ми е до голф стадиони. Такива има в Равно поле, което на километри от " Верила ". Моят регион е заобиколен от промишлени здания, хранилища и компании. А заемът ми дружно с мъжа ми ще го изплащаме 30 години ", сподели още Григорова.

Ваня Григорова разяснява в ефира на и написания от нея пост във Facebook и изясни какво значи потребления от нея израз " демократичния лайномет ". Тя използва израза във връзка подправени вести за нея, че е спечелила в ромските секции, когато е победила в 13 столични региона.

" Аз обикалях калните улици на " Факултета " и квартал " Христо Ботев ". И във " Филиповци " бяхме ", сподели Григорова в отговор на въпроса по какъв начин по този начин е спечелила тъкмо в ромските махали.

" Тези хора безусловно в изборния ден разгласяват неща, които целят да накарат хората да не гласоподават. Когато аз спечелвам в 13 столични региона, а те разгласяват известия, че Ваня Григорова печели в ромските махали, това е нарушаване ", сподели претендентката.  " Не видях единствено изявления, които се занимават с бельото ми. Когато хвърляш лайна, ти си лайномет ", разтълкува Григорова на настояването на водещата Мария Цънцарова какво тъкмо значи използваният израз.

Според Григорова сходни материали са финансирани, с цел да откажат хората да гласоподават за нея.

" И в последните дни преди балотажа съперниците ми и безусловно в изборния ден спонсорират изявления, които целят да откажат хората да гласоподават. Включително това се случваше през издание на екзитполове, появили се един час преди края изборния ден. Няма по какъв начин да не подчертаем, че това е операция, когато аз имам преимущество в 13 столични региона и те изкарват като заглавие Ваня Григорова завоюва в ромските секции. Очевидно е, че операцията е тази, която би трябвало да бъде посочена ", разяснява още тя.

Относно поддръжката на партията на Николай Малинов, разследван за шпионаж в интерес на Русия, Григорова сподели, че е издигната от коалиция и неговата групировка е част от нея.

" И какво, като е награден от Путин? Това не съм аз, Путин не ме е наградил мен. Аз съм претендент, повдигнат от тази коалиция и то непартиен. Би трябвало да ни тормози, че един човек ще бъде импортиран на кметското място, откакто е дал няколко милиона, с цел да може да си го обезпечи. Важно е до каква степен тази кандидатура може да бъде независима, или не, а не какво е направил някой от тази коалиция. Нали няма да ме карате да държат дрегер и на господин Сидеров, с цел да не преставам да се изяснявам ", разяснява Григорова.

На въпрос какъв брой е коствала акцията й тя даде да се разбере, че не се е занимавала с финансите. Счетоводителите на обединението ще приготвят документите и ще има доклад в законовия период, даде обещание Григорова. Самата тя не е водила диалози с донори. " Аз сама си определях политиката, която ще пазя, има си счетоводители, които ще напишат доклада за даренията ", сподели претендентката.

" Ако Васил Терзиев стане кмет, то това е станало благодарение на обезчестяване от Бойко Борисов и пасивната поддръжка на Костадин Костадинов ", отвърна Григорова на въпроса кой тъкмо стои зад претендентите за кмет на София.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР