Не приемам оправдания от сорта на обновяване на технологиите на

...
Не приемам оправдания от сорта на обновяване на технологиите на
Коментари Харесай

Калоян Паргов: От ЦГМ да кажат реалната причина за срива в GPS системата за управление на обществения транспорт

Не одобрявам оправдания от сорта на ”обновяване на технологиите ” на втория ден от срутва в системата, сподели водачът на Българска социалистическа партия - София
Ръководството на Центъра за градска подвижност да изясни същинската причина за срутва в GPS системата за ръководство на публичния превоз и на електронните табла по спирките. Това прикани водачът на Българска социалистическа партия - София и ръководител на групата на социалистите в СОС Калоян Паргов. Според него обяснението " възобновяване на технологиите " на втория ден, откакто се е случил сривът, е несполучлив опит за спешен пиар или нормално опрощение, с цел да бъде прикрит същинският проблем.

" Не мога да приема сходно опрощение, откакто ние през вчерашния ден получихме сигнали от жители и от водачи в градския превоз, че системата не работи, разяснява Калоян Паргов, който е и заместник-председател на Комисията по превоз и туризъм. - В четвъртък съвсем целия ден е имало безпорядък в превоза, водачите са се движели без написания и колите не са имали връзка с Централния диспечерски пункт. И не са били осведомени, че ще има " възобновяване на технологиите ". Ако е било планувано всичко това, най-малкото няколко дни авансово трябваше да има информация и основана организация ".

Калоян Паргов напомни, че актуалната система за ръководство на трафика беше въведена от някогашния заместник-кмет по превоза Любомир Христов и още тогава е имало много въпроси без отговори във връзка с качеството й. " Към този миг няма изясненост действително какъв брой коства на Центъра за градска подвижност поддръжката и употребата на тази система. Самият факт, че има сходни сривове, демонстрира неналичия - на качество, на сигурност... ", разяснява той.

В тази връзка, водачът на Българска социалистическа партия - София упорства заместник-кметът по превоза Дончо Барбалов и изпълнителният шеф на ЦГМ Християн Петров да осведомят членовете на Комисията по превоз и туризъм на идното й съвещание идната сряда за същинските аргументи за срутва. " Очаквам и информация за това кой и по какъв начин реализира поддръжката на системата, ще има ли наказания за позволения срив и какви са ограниченията, които са подхванати, с цел да не се повтарят сходни произшествия ", сподели Калоян Паргов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР