„Не приемам който и да е да поставя етикет „расистка“

...
„Не приемам който и да е да поставя етикет „расистка“
Коментари Харесай

Ст.Иванов гневен заради расистките обиди към България

„ Не одобрявам който и да е да слага етикет „ расистка “ на България – една страна, която одобри арменците, бягащи от геноцида, която избави своите евреи, без значение от това, че беше формален съдружник на Хитлер! Много ме нервират несъответстващите реакции на сходни обиди – приказвам освен от страна на държавните институции, а и за публичния отзив. В обществените мрежи има извънредно несъответстващи изявления и систематизирания, които аз, като претендент на една коалиция от консервативно-патриотични и десни обединения, не мога да приема. “ – сподели Стефан Иванов, претендент за кмет и лидер на листата общински съветници в София на коалиция НФСБ – БДС „ Радикали “, подкрепена от Движение Демократично Действие и Общество за Нова България в предаването Денят стартира с Георги Любенов по Българска национална телевизия.

„ Ако би трябвало да разтеглим тематиката от футболното безчинство към сигурността – аз съм вносител на докладната бележка, с която се вкара видеонаблюдението в учебните заведения и в детските градини в столицата, вследствие на което увреждането на имуществото им понижа с 50 – 60%. Ще работя за разширение на обсега на това видеонаблюдение, да вземем за пример по съществени улици и кръстовища, както и в парковете в столицата, тъй като по този начин ще се подсигурява различаване и санкциониране на причинителите, успокоение за жителите и повече сигурност в града. Ще упорствам за удвояване на броя на чиновниците на Общинската полиция, както и за възстановяване на кадровия състав на Общинската охранителна компания „ Егида “ – и двете звена са едни от първите и най-добре работещи в страната, те би трябвало да се развиват в полза на сигурността на жителите. “

София би трябвало да се пораства встрани, а не нагоре, счита още Иванов. Не е неприятно да има високо строителство, само че на подобаващите места и с построена цялата нужна инфраструктура, в това число и комфортен градски превоз и паркоместа към постройките. Като направления за развиване – изток и юг са към този момент изчерпани и преуплътнени, би трябвало да се разшири градът в северна и западна посока. Това е обвързвано с по-добро обмисляне, нужна е и нова индустриална зона в София.

В последните 30 години всички сме очевидци по какъв начин проблемите се вземат решение на парче и по какъв начин това след това единствено ги задълбочава – най-очевидно е при транспортната скица и при паркирането, акцентира претендентът на коалиция НФСБ – БДС „ Радикали “. Най-важното в град, който се разраства и ще продължава да се разраства, е да предлага на жителите си публичен превоз, който да ги накара да слязат от колите – т.е. да е по-бърз, по-чист, по-удобен и на естествена цена. Не с налагане на забрани, а с разсъдък и организация. Сега в София е по-лесно да се придвижиш с автомобил или от време на време пеш, в сравнение с с градски превоз. В нашата стратегия предвиждаме целият наземен превоз до 2021г. да стане електрически, т.е. с нулеви излъчвания.

Аз се явявам на избори, с цел да дам на жителите една по-добра и по-модерна визия за София, сподели Стефан Иванов. Местното самоуправление има две елементи – кмет и общински съвет. И социологическите проучвания (които ние не сме плащали), демонстрират, че коалиция НФСБ – БДС „ Радикали “, подкрепена от Движение Демократично Действие и Общество за Нова България, ще има представители в общинския съвет. Това е значимо, тъй като ние ще внесем пресен лъх в другояче изтощеното и апатично ръководство на града. Следващият общински съвет ще бъде с доста повече групи, в сравнение с настоящия и аз виждам в това опция да се вземат решения, които са положителни и аргументирани, а не такива, които една партия ни постанова само по силата на болшинството си.

В момента Законът за публичните поръчки е изработен по този начин, че не подсигурява почтено съревнование, а дава опция всяка процедура да се настройки за авансово избран претендент. Борбата с корупцията стартира с бистрота – по тази причина най-бързата и ефикасна мярка, за която ще настояваме, е основаването на обществен указател на всички разноски на Столична община, общинските търговски сдружения и предприятия – бюджети, контракти, анекси, пари от стратегии и планове. Това е мощна превантивна мярка, тъй като ще разрешава да се наблюдават разноските, да се вършат съпоставки за единични цени на услуги и да не се злоупотребява с общински средства.

„ Скъпи съграждани, ние сме измежду вас, вие ни познавате – хора, които сме потвърдили, че можем да работим с експертиза и с морал за общото дело. Подкрепете ни на 27 октомври с №69 в бюлетините за избор на кмет и общински съветници в София! “ сподели в умозаключение Стефан Иванов.

Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР