Не приемам да се прави музика по предварително измислена бизнес

...
Не приемам да се прави музика по предварително измислена бизнес
Коментари Харесай

Пламен Денчев: Шоубизнесът е коварен и суров

Не одобрявам да се прави музика по авансово измислена бизнес формула, възмущава се младият реализатор и вокален възпитател в „Х фактор“

Пламен Денчев е роден през 1988 година в Лом в фамилията на учителка и професионален музикант. Баща му свири на китара и дълги години работи в чужбина. Именно от него и от своя дядо Пламен наследява любовта към музиката. Като дете се мести със фамилията си във Велико Търново, където родителите му са студенти. След това се връщат още веднъж в Лом. Там обаче не се застояват дълго и отиват да живеят във Варна, където Пламен записва класическо пиано в музикалното учебно заведение и го приключва с отличен триумф. После учи в Инструменталния отдел на Музикалната академия в София, още веднъж класическо пиано, само че след втори курс прекъсва и записва тонрежисура в Нов български университет. Не приключва образованието си до края, защото стартира интензивно да работи като музикант – записва части, върви по участия и време за учене не му остава. Участва в първия сезон на „Х фактор“ през 2011 година Явява се самостоятелно, само че журито взема решение да направи група от няколко момчета и по този начин поражда групировката Voice of boys. След края на формата групата издава три сингъла, само че макар триумфа момчетата се разделят и всеки потегля по своя път. Пламен попада във фънк бандата „Фънки миракъл“ и дружно свирят по клубове и фестивали. Само преди месец издадоха личен албум „Fly“. В бандата Пламен е единствено инструменталист. Иначе като независим актьор има два издадени сингъла – единият излезе през 2014 година – „Зная как“, а вторият – „Имахме цялото време“, видя бял свят преди броени дни.

– Пламене, разкажи повече за новото ти парче „Имахме цялото време“.

– Идеята се роди от стихотворение на моя другарка – Ива Янкулова. Тя е доста артистичен човек – свири, пее, рисува и обича да написа текстове. Темата е обич и разлъка, а текстът е писан, когато Ива е била доста дребна, на 14-15 години. Аз го донаписах и го приспособих, тъй че да стане ария. Музиката е моя. Борислав Бояджиев-Борче ми оказа помощ за аранжимента. Успяхме да снимаме прекрасен и съответен клип в остарели казарми покрай София.

– Наскоро приключи следващият „Х фактор“. Като човек, взел участие в това шоу, какво е мнението ти за този вид формати?

– На мен персонално доста ми оказа помощ, тъй като след присъединяване в такова предаване човек основава потребни контакти, нови другарства, схваща по какъв начин се случват нещата. Има обаче и подвеждащ миг. Повечето участници имат чувството, че и след края на формата ще продължи за тях да се грижи голям екип, който да ги подкрепя непрекъснато. Когато си там, доста хора работят за теб, тъй че ти да се представиш най-добре и да се почувстваш звезда. Но нашата реалност в България не е каквато ни се желае. Нещата не се случват като на Запад и е хубаво човек да е стъпил крепко на земята и доста да се труди, тъй като от самия него зависи развиването му.

– Това значи ли, че доста от участниците си потеглят разочаровани от тези формати?


– Много мои познати и другари изпитваха някаква носталгия и им беше мъчно да се върнат към действителността, откакто са претърпели нещо такова. Лично аз нямах проблем с това. Беше супер окей. Последните три години работя като вокален възпитател в „Х фактор“ и мога да видя нещата от другата страна. Със сигурност ми беше от изгода това, че към този момент съм взел участие в този формат, тъй като знам какво тъкмо да съветвам новите участници, знам по какъв начин се усещат.

– Обикновено спечелилите по-късно не получават хубави песни и след време просто ги забравяме. Няма я блестящата кариера, развиването като че ли стопира.

– Аз съм уверен, че това присъединяване е просто една мъничка стъпка, само че по-късно има още десетки такива, които би трябвало да извървиш, с цел да ти се случат нещата. Не може да разчиташ единствено на това, че си станал победител, и да очакваш блестяща кариера. Зависи от доста други фактори. Понякога участници, които приключват на по-задни места, в следствие вършат по-силна кариера. Не би трябвало да забравяме, че комерсиалната музика носи повече известност и триумф. И в случай че продуцентите упорстват ти да правиш комерсиална музика, която носи пари, те тласкат нагоре и ти успяваш. Ако обаче това не ти пасва като чувство и като жанр, няма по какъв начин да го правиш.

– Занимавал си се с футбол. Защо се отхвърли от него?

– Обичам спорта, само че за мен това е просто занимание и в никакъв случай не съм имал блян да ставам експерт. С футбол се занимавах полупрофесионално, само че нищо повече.

– Къде има повече ритници в кокалчетата – във футбола или в музиката?

– Шоубизнесът си е много подъл и недопечен на моменти. Всеки се стреми и се бори за личните си ползи. Много рядко хората се сплотяват за хубава и обща идея, изключително когато нещата са по-бизнес ориентирани. В България ми прави усещане, че при хората, които съумяват с музика, тя авансово е проектирана като бизнес концепция и музиката, която се прави, е авансово структурирана и направена по този начин, че да сработи като формула. Аз си мисля, че смисълът да правиш изкуство е тъкмо противоположното – да правиш това, което ти идва от вътрешната страна и те въодушевява. Оттам нататък хората те правят оценка. Не одобрявам да се прави музика по някаква бизнес формула или бизнес конструкция.

Николай Радев – Алдебаран:
Сатурн ще сложи политиците ни сред закона и пандиза


За към две години и половина оттук насетне в страната интензивно ще се вкарва ред, на първо време във финансовата и правосъдната сфера, предвижда астрологът

Николай Радев – Алдебаран е астролог, езотерик, кабалист, публицист, откривател на исторически, естествени и човешки цикли и ритми. Търсач на скрития смисъл на нещата в живота. Автор на книгите „Колелото на живота“, „Космически календар“, „Древният код 681“ и други Автор и на всички публикации и текстове на уеб страницата Тайни.нет.

– Г-н Радев, вие сте от водещите астролози в България и направихте прогноза за 2018 година, която вдъхна вяра на доста българи. Защо съгласно вас наближава най-важното време от 1988-а насам и за идните три десетилетия?

– Цялата ни планета е разпарцелирана на голям брой земни територии, подчинени на съответни на тях небесни територии. Това е установявано безчет пъти по умел път, в продължение на хилядолетия. И територията на България, Македония, а и на по-голямата част от Балканите е обвързвана с небесния бранш Козирог. Завинаги. Заедно с хората на нея. Всъщност тогавашната Симеонова България съвсем изцяло се припокрива с териториите на Козирога. А този знак се ръководи от планетата Сатурн, която на всеки 29 години и няколко месеца се завръща в личния знак. И не щеш ли на 20 декември 2017 година Сатурн още веднъж пресече 0 градуса на Козирога. А всеки подобен миг, взаимното разположение на планети и знаци тогава, трайно се фиксира в небесния програмен продукт, по този начин да се каже. Същият, който ще ръководи страната ни до идващото сатурново завръщане на 22 януари 2047 година. Както в предходния цикъл нещо сходно се е случило сред 14 февруари 1988 година и 20 декември 2017 година

– Какво да чакаме в България през новата година – политически и стопански прогнози?

– Най-напред, евентуално вследствие поетите политически задължения към Европейския съюз, светът ще концентрира вниманието си върху нашата страна. И върху политиците в нея, чиито дейности и решения ще бъдат деликатно следени отвсякъде. Много чужденци ще спрат да считат Букурещ за столица на България. Най-после. Това ще има и рекламен резултат за страната и за стопанската система ни. И като разследване – нови външни вложения, които могат да са и крупни. Във всички случаи стопанската система ни ще живне, въпреки че новите вложители у нас ще се сблъскат с казуса дефицит на квалифицирани експерти. България ще бъде обзета от родолюбив дух, доста от медиите у нас ще се посветят на традициите, на корените ни. Новата сатурнова матрица интензивно ще отделя зърното от плявата и който не дава отговор на нея, а се придържа към остарялата, ще бъде отсяван и отвяван. Та това е основното, другото са следствия.

– С влизането на Сатурн в неговия знак Козирог прогнозирате изчезналото досега използване на законите в България по отношение на властимащи и ръководещи. Възможно ли е това да се случи?

– Докато Сатурн минава през Козирог, за към две години и половина оттук насетне, в страната интензивно ще се вкарва ред, на първо време във финансовата и правосъдната сфера. Много политици и персони на виновни постове у нас ще трансформират главно своето държание, ще минат през катарзис и ще стартират да работят честно и старателно за страната си. Ще има и други, които няма да се трансформират, само че то ще е за тяхна сметка. Те последователно ще бъдат отстранени. В пандизите ще стартират да влизат и крупни фигури. Предстои и проверка на най-големите приватизационни актове от предишното, на концесии и прочие Постепенно за тези две години и половина страната ни ще стане много по-стабилно, приветливо и несъмнено място.

– Една от значимите прогнози, които вършиме е, че българите в чужбина ще стартират да се връщат. Какво ще ги предизвика да създадат тази значима стъпка?

– Повечето нови външни вложители ще се сблъскат у нас с един изострен проблем – дефицит на квалифицирани експерти. Същите, които преди този момент са се изнесли на запад. Повишеното търсене на такива обаче ще накара не малко от тези българи да се завърнат в родината си. Това е наклонност, която ще се резервира и през идващите най-малко 4-5 години. Но основното, което ще накара българите да се завръщат, е духът на национализъм, който ще ги завладее тук и по света. За същото ще спомага и възобновеният законов ред, както и набиращият мощ нов предприемачески възторг у нас.

И още…

Джена изкара два албума за две седмици

Завистници подгониха „Мис Плеймейт 2017“

Мария Антоанета – лесбийка?

Ники Михайлов си пожелава бебе

Алекс Сърчаджиева още е девойка

Камелия отиде при Слави по комбинезон

Веселин Плачков бил охранител на парк

Стенли имал проблеми с дрогата

Реформата на Тръмп прави богатите още по-богати

Стъпваха ли американците на Луната?

Процедурата O-shot връща половата младост

Ядем мазно и сладко, само че не дебелеем? Може!
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР