Не предлагаме алтернатива на ГЕРБ, а алтернатива на системата, създадена

...
Не предлагаме алтернатива на ГЕРБ, а алтернатива на системата, създадена
Коментари Харесай

БСП предложи нов модел за развитие на страната

Не предлагаме опция на ГЕРБ, а опция на системата, основана в годините на прехода, за която всички партии имаме принос. Това сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Нинова показа плана „ Визия за България “, направен от Българска социалистическа партия и предлагащ нов модел за развиване на страната. В правенето му са взели участие членове на Националния съвет на партията, народни представители, членове на общински и регионални структури на партията, както и представители на цивилен организации.
„ Днес не се обръщаме към политическите се съперници, през днешния ден се обръщаме към народа си. Можем ли да събудим и обединим националната си сила? Да сложим карай на прехода, да очертаем небосвод и различен път за развиване на България “, уточни Корнелия Нинова при започване на изявлението си.
Лидерът на Българска социалистическа партия прикани за обединяване на обществото по всички основни въпроси, които са значими за страната. Предложенията за смяна на левицата в четири бранша – стопанска система и приходи, районно развиване, опазване на здравето и обучение.
„ Защо вършим това по този друг метод? Защото 29 години политически неточности, обир на национални благосъстояния, сговор сред власт и пари, сред леви и десни ни доведоха до стряскащите думи на доцент Петър Иванов, шеф на Демографския институт към Българска академия на науките: „ България е в клинична демографска гибел “. България изчезва “, съобщи още Нинова.
От Българска социалистическа партия аргументират направения проектодокумент с потребността от нова вероятност за страната. Според опозицията изтъкваните като сполучливи макроикономически постижения освен не показват действителното положение на страната, само че и крият систематични проблеми, които би трябвало да се вземат решение.
„ Един от най-големите проблеми на страната ни са районните разлики, довели до обезлюдяване на цели райони и скупчване на популацията в огромните градове. Със всички тежки последствия за това – пустеещи аграрни земи и напускащи страната българи. Ето за какво, оттук насетне, предлагаме всички политики да пречупваме през районите “, добави водачът на Българска социалистическа партия.
От левицата упорстват страната ни да поеме нов път към резистентен стопански напредък, основан на ползване и експорт. Според визията на левицата той включва вложения в нови и с висока добавена стойност производства, както и използване на секторна тактика за привличане на вложения в страната. Анализирана е още нуждата от удобна бизнес среда и развиването на „ зелена “ стопанска система, която да понижи екологичните опасности.
От Българска социалистическа партия обръщат особено внимание на фрагментите и работната ръка, като причина за развиването на стопанската система. „ Голяма неточност е да се счита, че мигрантите ще ни решат казуса с работната ръка. Държавата върви по пътя на най-лекото противодействие: „ Нямаме – ще си внесем “. Не! Нямаме – ще си произведем “, прикани Нинова.
В плана „ Визия за България “ се обръща внимание на българското произвеждане, избягването на двойния стандарт при храните, както и нуждата от намаляването на Данък добавена стойност при храните.
В сферата на опазването на здравето на Българска социалистическа партия оферират обезпечен достъп до гратис и навременно здравно обслужване на здравноосигурените лица, както и държавно обезпечен базов пакет от медицински услуги, заплащан с обществени средства, за неосигурените.
Сред една от първите и неотложни задания, съгласно левицата, е спасяването на българското учебно заведение. Те упорстват за улеснение на достъпа да обучение на децата в дребните селища и от бедните фамилии, както и разширявания на персонализирания образователен развой, съгласуван с обособения възпитаник и с неговите благоприятни условия.
Приоритет е подложен и в региона на вътрешната сигурност, публичния ред и битката с корупцията. „ Пари има, само че доста се краде. Политиката се храни от кражбите “, счита водачът на Българска социалистическа партия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР