Не познавам въпросния господин нито като съдия, нито като гражданин,

...
Не познавам въпросния господин нито като съдия, нито като гражданин,
Коментари Харесай

Каракачанов: Не познавам българина със забрана да пътува в САЩ

„ Не познавам въпросния господин нито като арбитър, нито като жител, по тази причина не мога да разясня. По принцип, с цел да се вземе такова решения, би трябвало да има някакви съображения ”. Това съобщи пред NOVA вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов минути откакто държавният секретар Майк Помпео публично оповести името на българина, който получава възбрана да пътува в Съединени американски щати.

„ Като първи коментар мога да кажа, че не познавам този човек и не знам какви са основанията за това. Вярно е, че това е съдията, който освободи ръководителя на Национално придвижване „ Русофили ”, с цел да може да отиде в Москва и да си вземе ордена. Дали против това нещо е имало някакво нерегламентирано заплащане или не - не мога да предсказвам ”, сподели още той в студиото на „ Плюс-Минус. Коментарът след новините ”.

„ Очакваме способените институции да дадат повече светлина по въпроса ”, уточни Красимир Каракачанов.

„ Правителството свърши доста работа. Не го споделям единствено тъй като съм част от него. Гражданите се интересуват от няколко съществени тематики – сигурността, образованието и приходите. Видно е за всички, че приходите на българските жители се усилват. Увеличават се и приходите на учителите. По отношение на сигурността – виждаме, че също има прогрес ”, сподели той.

Според Каракачанов президентът няма пълномощия по Конституция да смъква или да гласоподава доверие на държавното управление. „ Това обаче е формалната страна на въпроса. По-важното е, че в случай че създадем равносметка обратно в историята, ще забележим, че когато институциите са били в недоразумение, е губил народът, елементарният жител и държавността ”, уточни още Красимир Каракачанов.

„ Аз не мога да бъда във война с върховия главнокомандващ. Към момента сме имали естествен разговор. Затова споделям, че институциите би трябвало да намират разговора между тях, а не да си афишират война, от която никой не печели ”, разяснява министърът на защитата.

„ Няма по какъв начин имиджът на българската войска да бъде пострадал от всичко това, тъй като до момента в който аз съм министър, няма да разреша в армията да навлязат политическите интриги. Армията, освен по Конституция, е департизирана, само че тя е и институция, която би трябвало да пази всички български жители, без значение от тяхната политическа идеология ”, сподели още Каракачанов. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР