Не познавам хората от така наречената организирана престъпна група, за

...
Не познавам хората от така наречената организирана престъпна група, за
Коментари Харесай

Живков: Не познавам хората от така наречената "организирана престъпна група"

Не познавам хората от по този начин наречената " проведена незаконна група ", за която ме упрекват. Това сподели някогашният зам.-министър на екологията Красимир Живков пред публицисти в Апелативния спецсъд, където се гледа мярката му за неотклонение, съобщи БГНЕС. Живков изиска по-лека мярка.

" Бизнесменът Пламен Бобоков - да с него бях преди 4-5 години в държавна делегация ръководена от госпожа Лиляна Павлова министър на районното развиване. Там бяхме на съвещание на междуведомствена икономическа комисия сред България и Узбекистан. Там съм го виждал, не съм разговарял, нямам му телефонния номер. Единствено съм комуникирал с шефа на РИОСВ-Плевен ”, съобщи той.

Днес съдът бе зает с това дали да остави в ареста някогашния заместител министър на екологията, предприемача Атанас Бобоков и още трима души. Те са упрекнати за импорт на рискови боклуци от Италия. 

Бобоков сподели пред съда, че не е олигарх, а фабрикант. " Аз имам фабрики, аз имам 1 500 индивида, които храня ", съобщи той в Апелативния съд. " Средната заплата в нашите компании е 1 700 лева чисто на ангажиран във всичките ни компании ", уточни предприемача.

Според свидетелски показания, част от които публикувани от прокуратурата, Бобокови са съхранявали тонове рискови боклуци на площадки в Лом и Плевен. 

Прокурор Генка Брезашка сподели, че групата е работила от началото 2014-а година, а Красимир Живков по думите ѝ е през цялото време в организацията. Тя съобщи, че е разпитван настоящ зам.-министър и това е Николай Кънчев. Кънчев дава отговор за сектор „ боклуци “ в екоминистерството. Той заема поста от квотата на Вътрешна македонска революционна организация.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР