Не познавам г-н Делян Пеевски, никога не съм се срещал

...
Не познавам г-н Делян Пеевски, никога не съм се срещал
Коментари Харесай

Лозан Панов: Моят наследник ще мине на кастинг пред Пеевски

”Не познавам господин Делян Пеевски, в никакъв случай не съм се срещал с него и нямам допирни точки. Не се колебая обаче, че моят правоприемник ще мине през ”кастинг ” пред него. ” Това споделя ръководителят на Върховния касационен съд Лозан Панов в изявление за ”Дневник ”.
" Допускам, че с цел да получат опцията да вземат участие в ръководството на правосъдната власт, ". Никой от членовете на съвета, които гласоподаваха за мен, не е желал авансово от мен да извършвам техните задължения след избора за ръководител на Върховен касационен съд. Потвърждение на това може да намерите в изявления на господин Цацаров на съвещания на Висш съдебен съвет ".
По думите му в основата на несъгласията му с Цацаров не стоят персонална омраза и нетърпимост. " В основата на спора ни с него стоят кардиналните разлики в визията ни за ръководство и самостоятелност на правосъдната власт ", споделя шефът на Върховен касационен съд.
Той споделя, че е бил разгласен за " зложелател на народа " от болшинството във Върховния касационен съд при започване на 2016 година Тогава Панов получи SMS от премиера Бойко Борисов по време на разискването на позицията на Висш съдебен съвет за " Яневагейт " и го разгласи обществено.
Премиерът безусловно нахлу на съвещанието на правосъдния съвет, а някои от членовете инстинктивно станаха на крайници. После Висш съдебен съвет реши да приключи инспекцията по случая, където бе забъркано и името на премиера.
" Не забравяйте, че доближава изборът на мой правоприемник, само че преди този момент, през идната година, следва да влязат нови попълнения в Конституционния съд. Парламентът към момента не е избрал и правосъден контрольор. Затова дано дадем думата на времето, с цел да ни покаже до каква степен обосновани са моите догатки ", сподели Панов.
Според него Той добави, че " те са развращаващи за цялата правосъдна система ".
" Посланието, което се изпраща към магистратите, е следното: няма никакво значение какви качества имаш като експерт, най-важното е да изпълняваш политически поръчки и триумфът ти е обезпечен.
Ако " първенците " в правосъдната системата употребяват асансьора, а не стълбите, това рефлектира и върху качеството на правораздаването ни. Когато един арбитър е несъвършен, той е и " дисциплиниран ", а оттова се трансформира в лесна " плячка " за основаването на зависимости ", разяснява Лозан Панов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР