Не познавам г-н Делян Пеевски, никога не съм се срещал

...
Не познавам г-н Делян Пеевски, никога не съм се срещал
Коментари Харесай

Лозан Панов: Бъдещият ръководител на ВКС ще мине на кастинг пред Пеевски

" Не познавам господин Делян Пеевски, в никакъв случай не съм се срещал с него и нямам допирни точки. Не се колебая обаче, че моят правоприемник ще мине през " кастинг " пред него. " Това споделя ръководителят на Върховния касационен съд Лозан Панов в изявление за " Дневник ".

" Допускам, че с цел да получат опцията да вземат участие в ръководството на правосъдната власт, хора от болшинството във Висш съдебен съвет са поемали задължения пред " мощните на деня ". Никой от членовете на съвета, които гласоподаваха за мен, не е желал авансово от мен да извършвам техните задължения след избора за ръководител на Върховен касационен съд. Потвърждение на това може да намерите в изявления на господин (Сотир) Цацаров на съвещания на Висш съдебен съвет ", споделя арбитър Панов, написа mediapool.bg.

По думите му в основата на несъгласията му с Цацаров не стоят персонална омраза и нетърпимост. " В основата на спора ни с него стоят кардиналните разлики в визията ни за ръководство и самостоятелност на правосъдната власт ", споделя шефът на Върховен касационен съд.

Той споделя, че е бил разгласен за " зложелател на народа " от болшинството във Върховния касационен съд при започване на 2016 година Тогава Панов получи SMS от премиера Бойко Борисов по време на разискването на позицията на Висш съдебен съвет за  " Яневагейт "  и го разгласи обществено. Премиерът безусловно нахлу на съвещанието на правосъдния съвет, а някои от членовете инстинктивно станаха на крайници. После Висш съдебен съвет реши да приключи инспекцията по случая, където бе забъркано и името на премиера.

Има искащи за израстване

Лозан Панов изясни държанието на част от висшите съдии във Висш съдебен съвет с готовност за израстване в йерархията.

" Не забравяйте, че доближава изборът на мой правоприемник, само че преди този момент, през идната година, следва да влязат нови попълнения в Конституционния съд. Парламентът към момента не е избрал и правосъден контрольор. Затова дано дадем думата на времето, с цел да ни покаже до каква степен обосновани са моите догатки ", сподели Панов.

Според него кариерните бонуси, които бяха гласувани от Народното събрание за членовете на Висш съдебен съвет, са ослепителен образец за политическа корупция. Той добави, че " те са развращаващи за цялата правосъдна система ".

" Посланието, което се изпраща към магистратите, е следното: няма никакво значение какви качества имаш като експерт, най-важното е да изпълняваш политически поръчки и триумфът ти е обезпечен. Ако " първенците " в правосъдната системата употребяват асансьора, а не стълбите, това рефлектира и върху качеството на правораздаването ни. Когато един арбитър е несъвършен, той е и " дисциплиниран ", а оттова се трансформира в лесна " плячка " за основаването на зависимости ", разяснява Лозан Панов.

Той припомня, че има " задоволително информация и за въздействието на нелегитимни субекти върху българските институции ".

" При съществуването на една такава констелация в публичността ни се основава действителна заплаха магистратите да бъдат въведени в " изкушението " да правораздават по медийни изявления, а доказателства по делата да се изчерпват единствено с съществуването на такива. Манипулативните и погрешни изявления са средство и за дисциплинирането на съдиите, които си разрешават да показват сериозно мнение по отношение на проблемите в правосъдната система. Сплашването на един или двама съдии цели световно да се превъзпитат и моделират магистратите като конформисти ", сподели Панов.

Той изяснява, че поради това в предходния Висш съдебен съвет е имало шестима души в съпротива, а в настоящия са трима. " Ще има ли болшинството в идващия Висш съдебен съвет някакъв коректив? ", пита Панов.

Мутренско държание

" Вие чували ли сте напоследък някой да приказва за промени в правосъдната власт, въпреки мониторингът на Европейска комисия към момента да не е изнемощял? Начинът, по който се вземат решенията в Народното събрание, съгласно мен не се разграничава изключително от протичащото се във Висш съдебен съвет ", пита шефът на Върховен касационен съд.

Според него промени, свързани с пълномощията на основния прокурор, при този състав на Народното събрание са безусловно невъзможни. Според него президентът е бил сплашен от основния прокурор по " мутренски метод " поради опита му да повдигне този въпрос.

" Ако основният ни прокурор дава поръчка да посегне даже на държавния ни глава, този знак несъмнено е дисциплиниращ за всички ангажирани със законодателния развой. Но както споделя една национална сентенция, човек каквото самичък си направи, никой различен не може по този начин да му го направи. Схващането у българските жители, че политиците ще им дарят народна власт, без да се борят за отстояването на нейните правила, докара до този резултат. Трите наложителни детайла на една същинска народна власт са мощна съпротива, самостоятелен съд и свободни медии. Вие виждате ли някой от тези детайли да е налице? ", споделя Панов.

Той споделя, че благодарение на пропагандата и операцията цялата ни реалност е покрита с осведомителна мъгла и " по този начин едни негодници са съумели да узурпират властта ".

" Тази машина към този момент разполага с запас и механизъм да изтрие всяка биография и да смаже всеки престиж. Атаките се сгъстяват, получават все по-уродливи размери и в тях не се сортират нито средствата, нито методите. Посяга се даже на човешкото достолепие. Смятам обаче да се отдръпва от този пост не когато тази офанзиви нараняват егото ми, а когато позволи те да наранят съвестта ми ", споделя Лозан Панов.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Примери за подправени вести за ковид:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР