Не повече от три семейства да се събират на Коледа,

...
Не повече от три семейства да се събират на Коледа,
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев: Не повече от 3 семейства да се събират на Коледа

 Не повече от три фамилии да се събират на Коледа, предложи проф. Тодор Кантарджиев, шеф на Центъра за заразни и паразитни заболявания, в изявление за bTV. " С наложените сега ограничения на Коледа към този момент би трябвало да имаме положителни резултати, само че все пак би трябвало не би трябвало да се струпваме на едно място ", добави той.

Досега не сме се издънвали във имунизационната ни политика, безапелационен е проф. Кантарджиев във връзка на идното имунизиране у нас против COVID-19.

По думите му подхванатите досега ограничения са целели да облекчат здравната система до откриването на ваксина, а след появяването ѝ е почнала отрицателна вълна в обществото против слагането ѝ.

" Ваксините няма да са рискови за здравето, рискови могат да са с това, че да основат единствено за една година имунитет или да основат имунитет, с който да се заразиш, само че да го изкараш по-леко ", изясни проф. Кантарджиев и посочи, че с неспокойствие чака препаратите, с цел да се имунизира.

Той уточни, че преди да стартира действителната имунизация, следва препаратите да се записват от европейските регулаторни органи.

Професорът посочи, че у нас се чакат три типа ваксини:

-На основата на осведомителна РНК - инжектирана, тя влиза до най-близките кафези в организма и я кара да създава антитела против вируса;

-На основата на различен вирус, в който е закодиран COVID-19;

-На основата на подготвен белтък от антиген;

Проф. Кантарджиев уточни, че последните са най-подходящи за хора с съпътстващи болести и за рисковите групи. " Ваксините са избавили доста хора и се надявам в този момент да създадем по този начин в обществото, че да се сътвори един имунитет и да отпадне този боязън от заразяване, да спрем с това пълнене на лечебните заведения ", добави специалистът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР