Не повече от 30% ще е поскъпването на данъка върху

...
Не повече от 30% ще е поскъпването на данъка върху
Коментари Харесай

Стоянова: Поскъпването на данъка за колите ще е до 30%

Не повече от 30% ще е повишаването на налога върху колите , съобщи ръководителят на бюджетната комисия към Народното събрание Менда Стоянова.
Комисията, която е водеща за измененията в данъчните закони следващата година, поддържа на първо четене измененията. С новата формула ще се регистрира екостандартът на автомобила при образуването на данъка.
" Данъкът на тези коли е извънредно невисок. Някои от тях заплащат налог от порядъка на 6-7 лв., тъй че 30 % не е сума, която би могла да има значително значение " , сподели Стоянова, представена от БНР.
Предлагат се и промени в налога върху жилищата, с които отстъпка към този момент да се употребява единствено за едно главно жилище. Ефектът от това ще е преустановяване на неточна процедура да се заявяват повече от едно жилище в разнообразни общини, изясни Менда Стоянова:
" Няма по какъв начин да гледаме на фасул и да кажем какъв брой ще бъде резултатът ".
От сдружението на общините утвърждават измененията, само че упорстват за изясненост кой ще удостоверява екостандарта на колите. Включването му във формулата за налога ще докара до неговото оскъпяване - най-много за старите коли, изясни Менда Стоянова
Данъкът върху парцелите няма да се трансформира, само че отстъпката ще може да се употребява единствено за главното жилище. Тъй като не е ясно по какъв начин ще се промени декларирането на главно жилище и какви коефициенти за налога върху колите ще изберат другите общини
" Много хора заявяват по две и три съществени жилища в разнообразни общини и по този метод употребяват облекчението за главно жилище. Знаете, че това е 50 % понижение на налога за няколко съществени жилища. Нормално е човек да има едно главно жилище - там, където живее ".

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР