Не повече от 19 евроцента на минута, независимо кой е

...
Не повече от 19 евроцента на минута, независимо кой е
Коментари Харесай

Международните разговори в ЕС максимум по 19 евроцента на минута

Не повече от 19 евроцента на минута, без значение кой е оператор, ще костват интернационалните диалози, водени в границите на Европейски Съюз. Това е една от главните точки в постигнатото съглашение сред Европейския съвет и Европейския парламент по отношение на част от така наречен пакет на свързаността, оповестява Actualno.com.

Всъщност цената е част от така наречен Кодекс за електронните връзки, който е ориентиран към разпространяването на мрежи от последващо потомство. В него е планувано до края на 2020 година да може да се форсира въвеждането на 5G мрежи, като за задачата съответният радиочестотен набор би трябвало да е разполагаем за осъществяване на задачата. Освен това, ще се улесни въвеждането на закрепени мрежи, с доста високи потенциали посредством по-предвидими правила за взаимно вложение, поощряване на шерването на риска при разполагането на мрежи, поощряване на устойчива конкуренция в интерес на потребителите.

Задоволство от постигнатия резултат сподели и българският еврокомисар Мария Габриел. Тя категорично акцентира, че със съглашението се подсигуряват по-прозрачни и ясни правила за достъп до радиочестотния набор, както и се основават условия за по-големи вложения във високоскоростни мрежи.

Предстои формалното гласоподаване на съглашението, което обаче е с явен резултат поради постигнатата сделка. След това, страните членки ще имат две години да вкарат новите правила в националното си законодателство.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР