Не повече от 10-15 прасета са останали в задните дворове

...
Не повече от 10-15 прасета са останали в задните дворове
Коментари Харесай

Под ножа минават и последните десетина прасета в задните дворове в Добричко

Не повече от 10-15 свине са останали в задните дворове в Добричка област. Това заяви на днешната съвещание на епизоотичната комисия шефът на Областната дирекция по сигурност на храните доктор Борислав Каменов. Остават три села в община Балчик, в които предстоят инспекции.
Живееща в добруджанското село Златия съветска гражданка направила опит да скрие шест от прасетата в стопанството си, откакто преди този момент били заклани няколко. Укритите животни са  открити и унищожени, сподели още доктор Каменов.
По данни на регионалния шеф на Добрич Красимир Кирилов досега са умъртвени над 1300 свине, а 1505 са постъпилите заявки за обезщетение от 300 лева за стерилизация на стопанствата все още.
Резултатите от изпратени 12 проби са негативни, изчакват се още два случая на ударени на пътя край добруджанското село Житница две диви свине. Отрицателни са и всички проби от индустриални ферми в региона.
На среща с министъра на земеделието Десислава Танева на следващия ден в Стара Загора ще бъде разисквана епизоотичната конюнктура в народен мащаб.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР