Не постигнахме напредък с Китай в сферата на търговията. Това

...
Не постигнахме напредък с Китай в сферата на търговията. Това
Коментари Харесай

ЕС и Китай не постигнаха напредък за търговията

Не постигнахме прогрес с Китай в областта на търговията . Това разгласи ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен след срещата на върха с азиатския колос, осведомят медии.

Очакваме да засилим договарянията с Китай за реализиране на съглашение за вложенията до края на годината , заяви Фон дер Лайен.

По думите й Европейски Съюз упорства Китай да поправи " небалансираните " търговски и капиталови връзки и да отвори пазарите си по-широко за европейските компании.

" Продължаваме да имаме небалансирани търговски и капиталови връзки. Не постигнахме прогрес, който заложихме в декларацията от срещата през предходната година в отговор на пречките пред пазарния достъп ", сподели тя на конференция след видеоконференцията с китайските водачи.

Според нея нужна е по-голяма упоритост от китайска страна за подписване на съглашение за вложенията.

В същото време Фон дер Лайен прикани китайските водачи да съблюдават полуавтономния статут на Хонконг и изрази " сериозна паника " от проектите за налагане на закон за националната сигурност на територията.

Фон дер Лайен и ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел оповестиха, че са изразили позицията по време на диалозите с китайския министър председател Ли Къцян и президента Си Дзинпин.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР