Не поставям под съмнение състоянието на децата с увреждания“, заяви

...
Не поставям под съмнение състоянието на децата с увреждания“, заяви
Коментари Харесай

Валери Симеонов: Не поставям под съмнение състоянието на децата с увреждания, но с него се спекулира

„ Не слагам под подозрение положението на децата с увреждания “, съобщи вицепремиерът Валери Симеонов пред Българска национална телевизия. Той изясни думите си по адрес на протестиращите майки с натиска, който те са оказвали в продължение на месеци, с цел да се одобри законът за хората с увреждания. „ Няма да се извиня, тъй като не желаят това от мен, желаят ми оставката “, безапелационен бе Симеонов.

Той обясни, че репликата му, която предизвика майки на деца с увреждания да изискат оставката му, е била обвързвана с прибързването със Закона за хората с увреждания, а фразата „ сякаш заболели деца “ – с това, че в действителност болните по думите му деца са били държани „ от заран до вечер “ на митинги, добави той. „ Не знам с какво майчинско възприятие държат тези деца на открито “, добави той.

Вицепремиерът акцентира, че не отхвърля положението на децата с увреждания и добави, че със положението им се спекулира.

„Не слагам под подозрение положението на децата. Не съм човек с неестествени, ненормални усещания. Удобно е да се изрисува обликът на публичния зложелател – всички виждаме, че са заболели, само че той отхвърля, че са заболели.“, разяснява Симеонов.

Майките на децата с увреждания имат избор да водят естествен разговор посредством представителните организации, а не посредством митинги, акцентира Валери Симеонов. По думите му, от началото на работата на сегашното държавно управление проблемите на хората с увреждания са били сложени на разискване.

„Много пъти съм се извинявал, в това число и в интервала на тази година и половина, когато съм правил неточности. Не смятам, че изваждането на думата „ сякаш “, акцента, който сега поставяте, тълкуването от заран до вечер на моите думи, изваждането на думата „ сякаш “ от общия подтекст, е редно“, съобщи вицепремиерът.

Валери Симеонов акцентира, че от него не се желае опрощение, а единствено оставка. Той добави, че даже да беше предложил опрощение за репликата си, щеше да има подозрения за искреността му.

Вицепремиерът добави, че неколкократно персонално е помагал на хора с увреждания.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР