Не получавате най-новия модел, но ще спестите немалко париPа разлика

...
Не получавате най-новия модел, но ще спестите немалко париPа разлика
Коментари Харесай

Струва ли си реновиран компютър под 300 лева?

Не получавате най-новия модел, само че ще спестите значително пари

Pа разлика от 3-годишните коли, обновените компютри втора ръка не костват доста

Миро има потребност да смени 10-годишния си остарял компютър, само че разполага с стеснен бюджет. Дали реновиран модел е добра алтернатива?

Обмислям закупуването на домакински настолен компютър за 300 лв. или по-малко, който да е mini-tower, който да мога елементарно да коригирам и надграждам.

Ще го употребявам в мрежата, за сканиране на фотоси и за гледане на видео записи от камерите ми. Бих желал да си купя компютър, който има минимума, с цел да се оправи с тези задания доста по-бързо от 10-годишния ми компютър Dell Dimension B110. Мисля, че ще бъда удовлетворен от 64-битов Intel Core 2 Duo.

Мисля да го употребявам с 64-битов Linux Mint, само че в случай че получа компютъра с диск за преинсталиране на Windows, ще го употребявам с Windows.

Обмислям да си взема реновиран Dell Inspiron 530 или Dell OptiPlex от уебсайт за актуализирана техника като Kozelat.com…

Много хора са осведомени с концепцията за колите, които се купуват от огромни корпорации и се сменят след две или три години. Те са евтини и добре поддържани, което ги прави известни на пазара за коли втора употреба. Съществува сходен пазар за фирмени компютри, които се рециклират, откакто са били употребявани три години и се продават като актуализирани.

Главната разлика е, че за разлика от 3-годишните коли, обновените компютри втора ръка не костват доста. Печалбата от продажбата им е доста дребна, тъй че се оферират на доста малко места и на доста малко места обръщат внимание на запитвания по отношение на тези компютри. Често се дават за щедрост, а на пазара се оферират просто чисто нови компютри.

Ясно е, че реновираните компютри не са в великолепно положение, само че редица снабдители класифицират положението им, като компютрите от клас A са са тези с минимални козметични недостатъци, до момента в който машините от клас B имат следи от одраскване.

Въпреки че няма по какъв начин да получите най-новите модели, може да намерите добър освежен компютър на доста ниска цена.

Какво съставляват бизнес компютрите?

Фирмените бизнес компютри нормално са взети чартърен или купени в големи количества, може би от 50 до 5 000 или повече броя. Тези машини би трябвало да са надеждни и обслужването им да е елементарно. Също по този начин би трябвало да имат постоянен дизайн. Компания, която купува 1 500 броя от даден модел, не желае разлика в графичните карти или чиповете памет.

Подобни фирмени компютри се оферират от три съществени доставчика: Dell, HP и Lenovo (китайската компания навлезе на пазара, като купи компютърния бизнес на IBM, включително серията с корпоративен стандарт ThinkPad.) Не е изненадващо, че тези компании, с дребни разлики между тях, са трите най-големи компютърни снабдители. Те разделят между тях към 60% от пазара.

Dell, HP и Lenovo имат бизнес серии, които са разнообразни от компютрите, продавани на крайните консуматори. В случая с Dell, марките, ориентирани към консуматори, са Inspiron (цените на компютрите от тази серия варират), XPS (по-висококачествената серия) и Alienware (геймърската серия), до момента в който бизнес марките са Latitude (за лаптопи), Optiplex (за настолни компютри) и Precision (работни станции). Dell също по този начин имат и SOHO (small office/home office) компютри за домашни офиси, наречени Vostro.

Ако си купувате Dell, би трябвало да изберете Optiplex.

Имайте поради, че операционната система на тези компютри ще бъде „ drive image “, конфигурирана от сървър. Windows в никакъв случай не е зареждан от DVD и тези компютри нямат инсталационна медия. Въпреки това, те имат дял за възобновяване и ще можете да извършите ваш USB ключодържател или DVD инсталационна медия, употребявайки Windows 7 бекъп удобствата, които са включени във версии Windows 7-10.

Избор на чип

Чиповете Intel Core преобладават на корпоративния пазар на компютри, а Intel сега продава осма генерация от тези процесори. Може да разберете генерацията по номера – да вземем за пример Core i5-2500 е втора генерация чип, а Core i5-8500 е осма генерация. Може да приемем, че Core i3-2xxx е минимумът, само че за предпочитане е нещо по-ново. Все отново втора генерация процесорите са към този момент на шест години.

Не си помисляйте за пазаруване на Core 2 Duo. Дизайнът е от 2006 година.

Core 2 Duo би трябвало да се показва по-добре от 2,53 GHz Intel Celeron D, с който разполага вашият 10-годишен Dell Dimension B110.

Можете да ревизирате скоростта на процесора, като потърсите Passmark резултатите му. Celeron D отбелязва резултат 245. Дори античният Core i3-2120 реализира резултат 3914, което е много положително достижение, съпоставено с днешния Core i3-8100, който доближава 8103. За съпоставяне, Core i7-8700K реализира 16153.

Може да откриете компютър с Core i5-2500 (PassMark 6311) или по-добър за малко повече пари. Повечето корпорации купуват компютри с i5 процесори, тъй като положителното им показване изцяло оправдава по-високата цена, предвид на времето, което ще бъде спестено.

Проверете портовете си

Компютърните конектори се трансформираха доста през последното десетилетие и си коства да се възползвате от екстра скоростта на PCIe слотовете и USB 3.0 портовете. Вашият Dimension B110 към момента има PS/2 сериен порт, двупосочен DB-25 успореден порт и VGA надзорен порт, както и половин дузина USB 2.0 портове. Всички те последователно изчезват, само че към момента не са мъртви и може да се употребяват.

Ако скенерът ви се свързва с успореден порт, това може да е проблем. Има доста конвертори от паралел към USB, само че множеството са направени за принтери, а не за скенери. Нов драйвер може да бъде решение (по опция VueScan). Като опция може да добавите успореден порт на карта за уголемение или да купите USB 3 докинг станция. Най-добре е да сравните цените на тази алтернатива с това да купите нов скенер.

И в двата случая е добре да потърсите с какви портове, слотове и кафези за драйвери разполага вашият компютър, като потърсите напътствието му за приложимост в интернет. Обикновено то се намира в PDF формат за най-качествените бизнес машини.

Дали да бъде OptiPlex?

Може да купите Dell OptiPlex 3020 Mini-tower система. Докато пишем това, Dell има козметична оценка B. Това е машина с 3,40GHz Intel Core i3-4130 (PassMark 4794), 4GB памет, 500GB хард диск и read-write DVD за 300 лв.. Работи с Windows 8.1 Pro, тъй че може да си инсталирате Linux посредством двойна настройка за две операционни системи.

Ако си купувате реновиран десктоп компютър Dell, би трябвало да изберете Optiplex

Core iX моделите, които работят с 32-битови версии на Windows, са 64-битови машини, тъй че можете към момента да добавите 64-битов Linux като втора операционна система. Но избягвайте тези, които са с 2GB памет, в случай че не възнамерявате да добавите още 4GB.

Ще извършите огромна стъпка напред с OptiPlex 7010 с 3,2GHz Core i5-3470 (PassMark 6661), 8GB памет, 250GB хард диск, DVD и Windows 10 Pro за към 400 лв.. А Windows 10 Pro може да се намали до Windows 7.

Lenovo ThinkCentre M92p също е добър вид. Има същия Core i5-3470 и 8GB, само че с 2TB хард диск и Windows 7 Pro за 450 лв.. Но форматът на този компютър е дребен и не дава опция за увеличение на пространството.

Възможни източници

В България реновирани компютри се оферират на малко места. Добре е да прочетете мненията и да ревизирате рейтинга на определения от вас артикул, както и да се свържете с определения от вас магазин, с цел да потърсите най-хубавото предложение съгласно вашите потребности.

Kozelat.com предлага положително многообразие от модели, бързо се отзовават на всевъзможни запитвания в чата на уеб страницата с професионално мнение и препоръки.

Добра концепция ли е да купим реновиран компютър?

Ако желаете да си възвърнете всяка стотинка, която ще дадете за пазаруването на идващия си преносим компютър, обърнете внимание на обновените преносими компютри като вид за преференциално и дейно решение. На пазара за актуализирана техника може и да не получите най-новия и страховит компютър, само че ще съумеете да спестите пари и да получите малко повече функционалности, като изберете артикул, който не излиза непосредствено от поточната линия.

Както може да предположите, покупката на реновиран компютър носи и своите опасности. За да ви помогнем в решението дали и по какъв начин тъкмо да си купите освежен преносим компютър, направихме изследване и подбрахме няколко значими съвета.

Ниски цени, само че по-кратък живот на батерията и показване

Покупката на реновиран преносим компютър може да ви спести няколкостотин лв. според от марката, модела и мястото, където го търсите. Но въпреки всичко, няма да откриете актуализирани преносими компютри от последна генерация, където и да ги търсите.

Ако желаете да си възвърнете всяка стотинка, която ще дадете за пазаруването на идващия си преносим компютър, обърнете внимание на обновените преносими компютри

Ако желаете реновиран преносим компютър Dell XPS 13, може би ще би трябвало да се примирите с по-стар модел. Когато проверихме Dell Outlet, там се продаваха XPS 13 от преди две поколения, а тези преносими компютри разполагат с процесор Core i5-5200U, 128GB SSD и 8GB RAM, за 1200 лв. и едногодишна гаранция. Чисто нов XPS 13 със актуален процесор Core i5-7200U и съвсем същите спецификации коства 1600 лв., с 400 лв. повече.

Годината на произвеждане на съответния модел е значима, тъй като представянето, животът на батерията и Wi-Fi връзката се усъвършенстваха доста в новия XPS 13. Тези характерности няма да имат толкоз огромно значение за вас в този момент, само че след две-три години компютърът ще се оправя с новия програмен продукт все по-трудно.

Също по този начин, имайте поради, че батериите на преносимите компютри губят издръжливостта си с годините. Така че, в случай че обновеният преносим компютър, който си купите, е бил интензивно използван в продължение на година или две, батерията му ще има доста по-кратък живот, спрямо тази на чисто нов преносим компютър.

Въпреки всичко, в случай че бюджетът ви е стеснен и желаете по-висококачествен преносим компютър, като Dell XPS 13, закупуването на реновиран модел ще бъде най-хубавият избор. Няма подозрение, че може да намерите добър чисто нов преносим компютър евтино, даже и за 400 лв., само че в случай че изберете освежен модел, със същия бюджет ще съумеете да си позволите система от по-висок клас – супер тъничък и елементарно портативен или мощен бизнес преносим компютър.

Откъде идват реновираните преносими компютри?

Има няколко източника, от които идват реновираните преносими компютри: бизнеси, които заменят старите си лаптопи; клиенти, които връщат закупените от тях преносими компютри или тъй като са решили, че не ги желаят, или тъй като компютъра има сериозен недостатък.

Всеки производител регистрира избран % от неточности и недостатъци в техниката си. Според данни от 58 000 консуматори, сред 2010 и 2015 година новите Apple преносими компютри имат недостатък в 7-9% от случаите на годишна база, до момента в който машините, работещи с Windows са дефектни в 15% от случаите.

Компаниите, които продават актуализирани компютри, работят най-вече с корпоративна техника, като по този метод можете да си закупите от тях бизнес преносим компютър на потребителски цени. Ако смятате да го употребявате за работа, имейли и други механически обикновени задания, реновиран компютър е най-хубавото решение.

Закупуването на освежен преносим компютър от огромните упълномощени дистрибутори е един сигурен вид за качество – откакто компании като Dell, Apple и HP са поставили имената си зад реновираната техника, те сигурно са подсигурили отличното качество на ремонтните процедури.

Разликата сред нови и актуализирани

Производителите или упълномощените представители нормално сортират и класифицират компютрите въз основа на техния външен тип и функционалностите им. Те разглобяват всеки един компютър, проверявайки за развалени съставни елементи, функционалност на батерията, качество на екрана, зареждане, слаби връзки, корав диск и оптичен диск. Ако продавачът не следва този развой, то следователно компютърът не е реновиран, а просто употребен.

Клавиатурата би трябвало да има тип на нова, без клавишите да наподобяват по-лъскави или износени

Липсващите съставни елементи, като RAM, графични карти, кондензатори, интегрални схеми, хард дискове се сменят и машината минава през изцяло разчистване на данните. След това преносимият компютър се тества, козметичните недостатъци се поправят, когато е допустимо, и преносимият компютър се опакова за новия си притежател.

След като упълномощеният представител инспектира, почисти, поправи и реставрира до фабрични настройки потребления или върнат преносим компютър, машината се сертифицира като добре работеща и се връща на продавача или производителя.

Бързи препоръки за покупка на реновиран преносим компютър:

Съвет 1: Вземете едногодишна гаранция, в случай че е допустимо

Вашият реновиран преносим компютър би трябвало да бъде застрахован – за това, че продавачът подсигурява качеството на продукта. Проверете дали компютърът идва със солидна гаранция – една година се счита за общоприет гаранционен интервал в днешно време, само че не е повсеместен.

Някои гаранции за реновирани преносими компютри може и да са по-кратки, в сравнение с тези за нови артикули, и нормално не покриват живота на батерията, само че всеки търговец е друг, тъй че прочетете дребния шрифт преди да сложите продукта в количката си. Би трябвало да имате най-малко 30 дни гаранционен интервал – Microsoft предлага най-малко 90-дневна гаранция. Apple и някои огромни компании, които реновират компютри, дават една година гаранция за преносимите компютри си.

Също по този начин, потърсете добра политика на връщане на продуктите, с цел да можете да тествате преносимия компютър и да разберете дали е подобаващ за вас. Презареждащите се акумулатори се одобряват като консумативи и имат избрана дълготрайност на живота, тъй че би трябвало да ревизирате дали батерията на актуализирания ви преносим компютър може да бъде презареждана и дали е издръжлива.

Съвет 2: Изпробвайте преносимия компютър си незабавно, откакто го получите

Когато отворите кутията на актуализирания си преносим компютър, очаквате да видите бляскав, невредим екстериор, без надрасквания. Клавиатурата би трябвало да има тип на нова, без клавишите да наподобяват по-лъскави или износени. Екранът би трябвало да е чист и ярък. Всичко по-малко от това ще бъде отчаяние.

Купувачите би трябвало постоянно да гледат за положението на актуализирания компютър в продуктовата страница. Продавачът нормално разказва козметичните дефекти в описанието на продукта, само че не постоянно. Например, в уеб страницата на Apple се съдържа генерална информация за стандарти, обвързвана към всеки реновиран артикул на ликвидация, само че няма доклад за положението на обособените артикули.

От българския уебсайт за актуализирана техника Kozelat.com споделят: „ Специалистите, с които работим, вършат по този начин, че всеки артикул да наподобява добре – изключително клавиатурите, корпусите, екраните – тези елементи би трябвало да бъдат в чудесно положение от клас А. Ако си вземете преносим компютър, който не наподобява добре или има драскотини, или клавиатурата е нестабилна, това е индикация, че за самият компютър също не е положена грижа и няма да работи безпрепятствено “.

Не на последно място, козметичните стандарти варират. По корпуса може и да има някои недостатъци и те да не засягат по никакъв метод представянето и мощността на компютъра, а купувачите би трябвало да се приготвят, че обновеният компютър няма да наподобява толкоз добре, колкото чисто нов. Въпреки това, купувачите би трябвало да ревизират за издайнически сигнали, за това, че компютърът не е типов: мъртви пиксели, гръмък хард диск, разхлабени или скърцащи панти или явни следи от приложимост.

Съвет 3: Правете разлика сред реновиран и сертифициран преносим компютър

Има платформи, които просто свързват продавачи и купувачи и те се схващат между тях за качеството на продукта и изискванията, които оферират. Но има и магазини, които оферират разнообразни равнища документи и стандартите им варират, само че не постоянно са транспарантни.

Сертификационният развой включва тест на хардуера, козметична ревизия и софтуерна инспекция, с цел да се подсигурява цялостната функционалност на съставените елементи и връщане към фабрични настройки без злотворен програмен продукт.

Някои аутлети са още по-строги в условията си към качеството на реновираната си техника. Имат описи от десетки козметични и функционални критерии, които би трябвало да бъдат изпълнени, с цел да се пусне в продажба продуктът.

Съвет 4: Може да подарите реновиран преносим компютър

На някои концепцията да подарят употребен компютър може да се коства „ евтина “, без да взимат поради високото качество и обезпечената функционалност. Може да мислите, че вашият обичан човек скрито ще се присмива на реновирания ви подарък, само че помислете какво действително има значение за този човек. Ако вие или обичаният ви човек се интересувате най-много от последния, най-красив и артистично опакован ноутбук и асоциирате обновените преносими компютри с нещо неприятно, остаряло и износено, то в тази случай използваната техника няма да е добра концепция за подарък.

Един бляскав Chromebook за 400 лв. ще бъде най-хубавият метод да кажете „ обичам те “, само че в семейство Петрови, да вземем за пример, нещата стоят малко по-различно: „ Мога единствено да кажа, че предходната година купих на жена си освежен преносим компютър Lenovo с високи параметри и доста здрав и постоянен корпус, тъй като на нея й трябваше мощна машина както за работа, по този начин и за естествените потребителски потребности, и тя беше очарована и доста удовлетворена от качеството на подаръка ми “.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР