Не подкрепям протестите срещу избора на Иван Гешев. По принцип

...
Не подкрепям протестите срещу избора на Иван Гешев. По принцип
Коментари Харесай

Борисов оправда избора на Гешев със закона, който написахме заедно с Христо Иванов

Не поддържам митингите против избора на Иван Гешев. " По принцип не обичам митингите ", съобщи министър-председателят Бойко Борисов след въпрос на bTV по тематиката " избор на основен прокурор ", като посочи, че е диалогичен и избира всичко да се взема решение в диалози, не да се стига до напрежение.
По въпроса с избора на Иван Гешев за основен прокурор, Борисов попита каква в действителност е позицията на Българска социалистическа партия по въпроса, откакто Мая Манолова в този момент се сетила да приказва и да споделя какъв брой е манипулирано всичко. Премиерът не пропусна да каже и по какъв начин президентът Румен Радев в деня на изборите говорел за избора на основен прокурор и по какъв начин е следен от ръководещите, само че в действителност политическите квоти в двете колегии на Висш съдебен съвет – Прокурорската и Съдийската, дали своят вот за Гешев както определени от ГЕРБ представители, по този начин и от Българска социалистическа партия.
За мен не е проблем изборът на Гешев, тъй като преди време по този начин променихме закона с Христо Иванов, че прокурорите да си избират прокурор, а съдиите – съдии, акцентира Борисов. Припомняме, че Христо Иванов подаде оставка мигновено откакто Народното събрание одобри законовите промени за правосъдната промяна. Основата на тези промени бяха оферти на АБВ, водена от експрезидента Георги Първанов – припомнете си какво стана във въпросния ден в този материал!
" Аз нямам неизпълнено заричане ", повтори Борисов и съобщи, че се надява до дни " Български пощи " да поеме цялото разпространяване на печатни издания до всички сергии. Възложил съм на финансовия министър да ревизира може ли да дотираме това , добави той и съобщи по адрес на карикатуриста Христо Комарницки, че си изкарва хляба с него – с по над 350 карикатури годишно, защото Комарницки повдигна въпроса. Припомнете си какво сподели Борисов за разпространяването на печатните издания в този материал!
Борисов сподели и, че някогашният ни дипломат в Русия Илиян Василев му пишел постоянно в чат и там казвал, когато бил сбъркал. Василев е прочут с отлявлените си рецензии по отношение на ръководството на Борисов във Фейсбук.
По отношение на санкцията за bTV, наложена от ЦИК, Борисов не се съгласи, че оказва напън, а че се сърди, когато се вършат внушения в изборния ден. Става въпрос за репортаж на 27 октомври – за проблемите на разнообразни градове, който беше пояснен като подстрекателство и малкия екран ще бъде санкционирана с сред 2000 и 5000 лв..
За край Борисов разгласи, че прави чест на Руската федерация, че не реагирала реципрочно на пресния шпионски скандал в България. " Когато посланик на висок пост го хвана да вербува моите началници, незабавно го пъдя ", акцентира министър председателят и не сподели с кой се е срещал първият секретар на съветското посолство у нас, само че че въпросният човек е споделил на Борисов и всичко по-късно по този начин било направено, че Русия да не може да каже нищо. Премиерът не пропусна да изясни по какъв начин при противоположен случай т.е. Русия да е потърпевшата страна, гоненето щяло да бъде най-малкото.
" София стана прелестна, преди 10 години беше един сив, гнусен град. На идващите избори ще гласоподавам за кмет на София, който спре да приказва какво ще доправи и доста ясно ще каже, че би трябвало да забраним камините, да наложим тежък налог на старите коли, да стане центърът заплатен за коли ", сподели Бойко Борисов за локалните избори. Какъв акцент видя той в тях - научете в този материал!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР