Не подкрепям проповядването на джендър идеология в училища като министър

...
Не подкрепям проповядването на джендър идеология в училища като министър
Коментари Харесай

Вълчев: Ще помолим ЕК да премахне опцията учениците сами да посочват пола си

Не поддържам проповядването на джендър идеология в учебни заведения като министър и родител. Целта на инструмента за самокритика не е да дефинира половата принадлежност. Причината да има и подобен вид за отговор е, тъй като има страни, които са приели тази опция, само че тя не е наложително да бъде основана на правилото на самоопределение, а те са в отговор на медицински потребности. Това съобщи министърът на образованието Красимир Вълчев в коментар на опцията учениците сами да избират какъв е полът им.

"Ние не можем да махнем тази колона от инструмента Selfie, тъй като той е един за всички европейски страни. Може само Европейската комисия, по наша молба, да го направи. Ще отправим такава молба. Инструментът за самокритика Selfie предлага няколко благоприятни условия – мъж, жена и друго. Към момента има единствено един сигнал против тази алтернатива ", изясни Вълчев, представен от БГНЕС.

Министърът заяви още, че МОН приготвя нов стандарт за физическата среда в учебните заведения. Подредбата и типа на класните стаи ще бъдат разчупени.

„ Ще търсим нови интерактивни способи на образование на децата посредством осведомителните технологии. Това включва платформа с безвъзмездни просветителни запаси, налично просветително наличие, включва създаване на wifi мрежи в учебните заведения и опция за фронтално образование, на първо място посредством проектори. Говорим за развиването на по-задълбочени цифрови умения, които ще са нужни на днешните възпитаници, които ще бъдат на пазара на труда през 2050-2060 г.”, съобщи още Красимир Вълчев.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР