Не по-рано от петък колегите от Районната прокуратура в Бургас

...
Не по-рано от петък колегите от Районната прокуратура в Бургас
Коментари Харесай

Арнаудова оповести нови разкрития за случващото се около Митьо Очите и бургаския общинар

„ Не по-рано от петък сътрудниците от Районната прокуратура в Бургас биха могли да подхващат каквото и да било във връзка с следствието за персонално укривателство на Димитър Желязков “. Това съобщи представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова, представена от в. Труд.

Тя уточни, че е нужно софтуерно време, с цел да дойдат материалите, отделени в друго досъдебно произвеждане от профилираната прокуратура, да бъда тествани и преценени от способената прокуратура.

Евентуалното покачване на обвиняване за персонално укривателство на Димитър Желязков-Очите против общинския консултант от Българска социалистическа партия в Бургас Бенчо Бенчев не зависи от екстрадицията на Очите в България.

Блиц припомня, че по-рано днес  Арнаудова разгласи след какъв брой време Митьо Очите може да бъде върнат в България .

„ Желязков към този момент има качество на обвинен. За нас той е лице, направило закононарушение. Затова следствието не е обвързано с екстрадицията му “, изясни представителят на основния прокурор. 

Тя сподели, че профилираната прокуратура е открила обстоятелствата към пътуването на Желязков в Гърция и Турция.

Според събраните доказателства Йовчо Домусчиев и Бенчо Бенчев са пристигнали в Солун, откакто Димитър Желязков е изискал да бъде откаран с микробуса на Бенчев до Истанбул.

Шефката на спецпрокуратурата към този момент разгласи какво може да се случи в скоро време с общинаря Бенчо Бенчев .

„ В микробуса са били тримата – Бенчо Бенчев, Димитър Желязков и Йовчо Домусчиев. След това са се отправили към хотел „ Рамада ” в Турция. Резервациите са били направени от Несрин Узун, а самите стаи в които са били настанени, в една от тях Димитър Желязков, са били на имената на Бенчо Бенчев и Йовчо Домусчиев ”, изясни Арнаудова.

„ Това са обстоятелствата, а правните заключения за това дали ще има и други упрекнати за съучастничество или за без значение съпричиняване на персонално укривателство ще са на способената прокуратура. Не бива да споделяме нищо повече, тъй като ще повлияем, а това е неприемливо “, безапелационна е Арнаудова. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР