Не по-късно от 20 март Общинските и районните съвети на

...
Не по-късно от 20 март Общинските и районните съвети на
Коментари Харесай

Определени са правилата за избиране на комисии и образуване на секции за прекия избор на председател на БСП

Не по-късно от 20 март Общинските и районните препоръки на Българска социалистическа партия на свои съвещания би трябвало да изберат Общинска (Районна) комисия за осъществяване на избора за ръководител на Българска социалистическа партия в състав от 7 членове. Не по-късно от 5 април би трябвало да бъдат определени секционни изборни комисии. Това реши ЦКПИ на постоянното си съвещание. В състава на комисиите могат да бъдат членове на партията с опит в провеждането на избори, членуващи в ОПО в съответната община.
Решенията и протоколите на комисиите се подписват от ръководителя и секретаря, с изключения на протокола с изборните резултати, под който поставят автограф всички членове на ОКПИ, РКПИ и СИК. Членовете на ЦКПИ одобриха и отговорностите на СИК. Членовете й обезпечават свободно и умерено протичане на гласуването, преброяват гласовете и попълнят протокола с резултатите от гласуването, предават протокола и бюлетините на ОКПИ (РКПИ), преглеждат жалбите и сигналите за нарушавания. От своя страна, в изборния ден ЦКПИ се произнася с решение от един час от постъпването на тъжба или сигнал и преди края на изборния ден.
Членовете на ЦКПИ регламентираха изискванията и реда за формиране на изборни секции. Те могат да бъдат стационарни, мобилни и преносими. Първите имат непрекъснато местоположение и адрес.
Мобилните имат повече от едно местоположение и адрес. Членовете на СИК от тези секции посещават избраните за гласоподаване места по избран график, оповестен на всички гласоподаватели в мобилната изборна секция. Броят на стационарните и мобилните СИК се дефинира с решение на общинския или районния съвет.
Подвижните СИК имат главно местоположение и адрес, членовете й обхождат мъчно преносими гласоподаватели и гласоподаватели от отдалечени обитаеми места, които нямат транспортна връзка до стационарната секция или различен метод за напредване. Не се позволява изборни секции да се разкриват в частни домове.
Членовете на комисията утвърдиха типа на кутията за гласоподаване, както и първия обяснителен клип за директния избор на ръководител на Българска социалистическа партия.
Всички решения на ЦКПИ и информация за активността на комисията могат да бъдат забелязани на интернет страницата на Българска социалистическа партия (www.bsp.bg) в категория " Пряк избор на ръководител ". Освен това, решенията на комисията ще бъдат изпращани до регионалните и общински препоръки на Българска социалистическа партия. Официален мейл на ЦКПИ: [email protected].
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР