Не пипайте парчетата, броили сме ги - но може да

...
Не пипайте парчетата, броили сме ги - но може да
Коментари Харесай

Торта с праскови, стафиди и какао

Не пипайте частите, броили сме ги - само че може да си запишете рецептата, тъй като тази торта напряко разрушава сърца

Необходими Продукти

● компот - 1 ч.ч. сок, от праскови
● праскови - от компотa
● нишесте - 2/3 пакетче, ванилия
● прясно мляко - 600 мл
● вода - 100 мл
● стафиди - 1 ч.ч.
● какао - 3 с.л.
● захар - 6 с.л.
● блатове - 3 бр. 21/21 см ванилови, на Суит плюс - Варна

Начин на подготвяне

Слагаме първия блат в табла или плато. Напояваме блата със сок от компот от праскови, като с лъжица нанасяме от горната страна. На котлона слагаме прясното мляко да се свари. Добавяме му 6 с.л. за захар за наслада.

В 100 мл вода слагаме 2/3 от нишесте ванилията и разбъркваме, с цел да може да се разтвори добре, а не остане твърдо. След като съвсем се е сварило прясното мляко, прибавяме нишестето. Бъркаме непрестанно до подготвеност и втвърдяване.

Бъркаме без да стопираме, с цел да не останат бучки. Дърпаме, откакто е подготвен кремът. Малко го оставяме на страни. Обелваме кората на прасковите и ги режем на тънки части. Върху напоения първи блат мажем с крема.

Отгоре редим нарязаните праскови компактно една до друга. Пък слагаме пласт от крема. Слагаме върху него вторият блат и го напояваме със сок от компота по същия метод. Нанасяме от крема и заглаждаме. Върху крема разпределяме 1 ч.ч. жълти стафиди.

Пак мажем с крема. Слагаме третия блат, напояваме го със сок от компот и от горната страна го мажем с крема. С останалия крем мажем стените на тортата. Слагаме я в хладилника за 10 часа да стегне. Като стегне, поръсваме с какао през цедилка. Режем я на 9 части.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР