„Не пазим нито една политическа сила, а българските институции. За

...
„Не пазим нито една политическа сила, а българските институции. За
Коментари Харесай

Ивайло Иванов: Българската полиция не е враг на народа

„ Не пазим нито една политическа мощ, а българските институции. За нас няма значение кой е министър-председател, кой е президент. Ние получаваме заплати, с цел да пазим публичния ред ". Това съобщи по време на брифинг основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов във връзка с митинга против държавното управление през вчерашния ден.
18 са арестуваните, а трима чиновници на реда са потърпевши. Единият от тях е с фрактура на ръката.
„ Снощи всички бяхте очевидци на митингите. Предната вечер всичко протече умерено. Снощи имаше два митинга – нямаше проблем до едно време. Колегите бяха взели ограничения.
Имаше хора обаче, които бяха отишли с тъкмо избрана задача. Категорично споделям, че всичко беше авансово квалифицирано. Имаше информация, че ще има платени хора. Не желая да упреквам никого. Знаете, че заставам надалеч от политиката. Опитвам се да не взимам страна. Какво ли не видях в обществените мрежи – служителите на реда ни пребиват, служителите на реда ни пречат. Само желая да кажа,че органите на реда бяха инструктирани да не употребяват физическа мощ. Те имат богат професионален опит ", сподели още Иванов.
„ Знаем, че тази вечер желаят да изкарат още повече хора. Българската полиция не е зложелател на народа. Снощи да видяхте оборудван служител на реда, до момента в който не ги нападнаха? ", попита той. "Те бяха заливани със алкохол, замеряха ги с бутилки”, разясни Иванов.
„ Всичко беше в тенденция, че полицията е отговорна. Ще ви покажа клипове да видите по какъв начин атакуваха органите на реда. Ако някой служител на реда е сбъркал, ще си понесе отговорността”, сподели още Иванов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР