Не пазим нито една политическа сила, а българските институции. За

...
Не пазим нито една политическа сила, а българските институции. За
Коментари Харесай

Ивайло Иванов: Не пазим нито една политическа сила, а българските институции

" Не пазим нито една политическа мощ, а българските институции. За нас няма значение кой е министър-председател, кой е президент. Ние получаваме заплати, с цел да пазим публичния ред. Министерство на вътрешните работи не работи политически, работи професионално ". Това съобщи на ексклузивен брифинг основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов. 

" Снощи имаше два митинга – нямаше проблем до едно време. Колегите бяха взели ограничения. Имаше хора обаче, които бяха отишли с тъкмо избрана задача. Категорично споделям, че всичко беше авансово квалифицирано. Имаше информация, че ще има платени хора. Не желая да упреквам никого. Знаете, че заставам надалеч от политиката. Опитвам се да не взимам страна. Какво ли не видях в обществените мрежи – служителите на реда ни пребиват, служителите на реда ни пречат. Само желая да кажа,че органите на реда бяха инструктирани да не употребяват физическа мощ. Те имат богат професионален опит. Ако някой служител на реда е сбъркал, ще си понесе отговорността ", сподели още Иванов.

На брифинга стана ясно, че на снощния митинг в центъра на София има 18 арестувани, двама от тях са престъпно проявени. Трима са ранените служители на реда.

Междувременно, от " Пирогов " оповестиха, че след снощните митинги са приели двама мъже - на 21 и 29 години, които са настанени в неврохирургията с комоцио (мозъчно сътресение), само че няма непосредствена заплаха за живота. Други трима са минали през незабавния травматологичен кабинет. Техните рани и травми са обработени и те на са признати в болничното заведение.  " Няма нито един умрял, както се твърди в обществените мрежи ", акцентират от болничното заведение. 

" Бяхме на заседание на премиера. Той разпореди да настояваме да се свика комисия и да се вземе решение по събаряне на защитата на господин Доган и господин Пеевски. Пак по негово предписание арестуваните лица в „ Росенец ” са освободени, като  са им формирани протоколи да не нарушават публичния ред. След като Борисов преценя, аз ще желая оставката на шефа на Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи в Бургас ", съобщи министърът на вътрешните работи Младен Маринов. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР