Не пътувайте до Гърция. Призивът отправи Външно министерство, след като

...
Не пътувайте до Гърция. Призивът отправи Външно министерство, след като
Коментари Харесай

Не ходете до Гърция. Янос взема жертви

Не пътувайте до Гърция. Призивът насочи Външно министерство, откакто циклонът " Янос " взе първа жертва, а в това време мощно земетресение удари остров Крит.

Природната буря връхлетя южната част на страната с 80 км/ч, провокира големи талази, събори дървета, наводни къщи и прекъсна електрозахранването. Загина жена от село Василе, област Лариса, заклещена в дома си. Издирват се още двамата души. Има информация, че жена е попаднала във водната буря с колата си, другият липсващ е 64-годишен фермер.

Изсипа се гневът на боговете, писаха гръцките медии. 8 области са в изключително състояние – в Западна Гърция, Йонийските острови. Днес циклонът ще нахлуе в региона на Атика и Евия. Има предизвестие както от гръцките управляващи, по този начин и от българското посолство, да не се излиза, с изключение на по неотложност.  Предупредиха и да се затворят добре прозорците и вратите.

Български жители има в цялата ни южна съседка, защото туристическият сезон продължава. В българското посолство е имало две позвънявания от наши сънародници, които по-скоро са уплашени или се интересуват по какъв начин да се завърнат в страната.

При нужда от подпомагане и повече информация българските жители могат да се свържат с посолството ни в Атина на следните телефони:; +30 693 70 96 220; +30 210 67 48 105, както и с генералното ни консулство в Солун на: +30 2310 829 210, +30 2310 869 510; +30 2310 869 520.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР