Не пътувайте до Етиопия, предупреждават от Външно министерство. След подадената

...
Не пътувайте до Етиопия, предупреждават от Външно министерство. След подадената
Коментари Харесай

От Външно предупреждават: Не пътувайте за Етиопия, опасно е!

Не пътувайте до Етиопия, предизвестяват от Външно министерство. След подадената оставка на министър-председателя Хайлемариам Десален в страната е въведено изключително състояние за шест месеца, с опция за удължение, оповестява Дарик.
Заради задълбочаването на политическата рецесия са вероятни цивилен безредици и прояви на принуждение. В тази връзка пребиваващите в Етиопия български жители е належащо да наблюдават деликатно информацията в локалните медии, да се преценяват с въведеното изключително състояние и да извършват разпорежданията на органите за сигурност.

При вероятно пораждане на цивилен безредици и принуждение е добре да останат по домовете си или на друго несъмнено място, да се подсигурят с най-необходимото – храна, вода и лекарства, както и да уведомят околните си за основаната обстановка и да ги предупредят за вероятни нарушавания в връзката.

На българите, на които предстоят пътувания до Етиопия, които не могат да бъдат анулирани, се предлага да се възползват от опцията да се записват в рубриката „ Пътувам за… “ на интернет страницата на Министерство на външните работи.

При нужда българските жители могат да потърсят подпомагане и настояща информация от българското посолство в Етиопия.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР