Не отричаме, че сме мотивирани да влезем във форма и

...
Не отричаме, че сме мотивирани да влезем във форма и
Коментари Харесай

Гъбата, която едва ли не лекува всичко

Не отхвърляме, че сме стимулирани да влезем във форма и да се почистим от токсините. Затова и постоянно се ровим в интернет за разнообразни потребни храни, които да включим в диетата си.
 Медът, ежедневната му консумация и изгодите за здравето
Причините да ядем мед всеки ден

Започваме от през днешния ден

Наскоро попаднахме на испанското издание Salto Al Dia, които препоръчават един бърз и елементарен метод за по-добър метаболизъм в лицето на нашумелият в последно време чай от гъба комбуча. Въпреки че чаят има много противен усет, спомага за по-добра работа на стомаха и има още редица изгоди за здравето. Въпреки че назовават комбуча гъба, тя всъщност е мухъл, формирана от голям брой микроорганизми.

Популярността на гъбата като надали не " лек за всичко " непрекъснато нараства. Според изследвания, направени в Русия, съставките на комбуча имат изразени антибиотични и пречистващи свойства.
 Снимка 452584

Тя оказва помощ при намален тонус, махмурлук, намаляване на паметта, затлъстяване, целулит, акне. Има удобен резултат за пречистване на кръвта, предотвратявaне на образуването на газове, като спомага при проблеми с бодърствуване, хемороиди и предменструален синдром. Комбуча укрепва имунната система, сгъстява косата и поддържа цвета й.

Как да си създадем чай от комбуча

За задачата ни е нужна една гъба комбуча, захар и черен или зелен чай. След като създадем отвара на черния или зеления чай, прибавяме захарта и разбъркваме до цялостното и ѝ разтваряне. След това би трябвало да оставим течността да се охлади до стайна температура (около 25ºС). Не бива да слагаме гъбата в гореща вода, тъй като умира, а с нея и скъпите ѝ качества.
 Снимка 452583

Важно е да използваме стъклен, а не железен съд, тъй като се образуват киселини, които биха могли да реагират с метал. След като прибавим гъбата комбуча, потопена с тъмната страна надолу, покриваме с ленена забрадка от горната страна и оставяме за 8-12 дни, с цел да протече ферментацията.

Получената примес на готовия чай от комбуча се съхранява в ледник и може да се приема по три пъти дневно.
 Джинджифилът, изгодите от него и какво се случва, когато го консумираме всеки ден
Какво се случва, в случай че ядем джинджифил всеки ден

Един корен - доста ползи
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР