Не отказваме разговори с нито една политическа партия. В предишното

...
Не отказваме разговори с нито една политическа партия. В предишното
Коментари Харесай

Владислав Панев: Разумен вариант е кабинет на ПП-ДБ и шефове на парламентарни комисии от ГЕРБ

Не отхвърляме диалози с нито една политическа партия. В предходното Народно заседание от „ Демократична България “ се отзовахме на такива. Това е демократичната процедура. Целта е в този парламент да бъде излъчен кабинет. За нас е най-реалистично това да се случи с втория мандат. Това съобщи депутатът от “Продължаваме смяната – Демократична България ” Владислав Панев по Би Ти Ви.

Той даде образец с Швеция, където след изборите втората по резултат групировка е подкрепила кабинет на третата, шестата и осмата.

„ Рационалният метод е, че България има потребност от ръководство без ГЕРБ. Решението на изпълнителния съвет на ПП-ДБ е изцяло рационално. Очакваме почтен диалог за бъдещето и целите на България. Видно е, че те би трябвало да са свързани с Плана за възобновяване, Шенген и еврозоната. Реформите на тези три цели са промените, от които България има потребност “, уточни Панев.

Той акцентира, че обединението ПП-ДБ няма да поддържа държавно управление с мандат на ГЕРБ. “Разчитаме на поддръжка от всички партии, подготвени сме на диалози към цели и цели за България. Това са крачките, които би трябвало да бъдат извървени. Тук става дума за нрав, наслояван пред последните близо 15 години ”, добави депутатът.

Според него рационален варинт би бил държавно управление на ПП-ДБ, а ръководителите на парламентарните комисии да са от ГЕРБ. Относно импортирания от служебния кабинет проектобюджет Панев счита, че на първо четене е допустимо да бъде реализиран 3% недостиг.

„ В диалог с Министерство на финансите би трябвало да забележим кои разноски са наложителни, кои могат да бъдат спестени. Няма да подкрепим повишение на налозите “, сподели той.

Припомняме, че през днешния ден Борисов публично предложения ПП-ДБ на лидерска среща в търсене на консенсус по тематиките, засягащи дневния ред на страната и обществото в подтекста на идното връчване на първия изследователски мандат.

Срещата е планувана за на следващия ден от 10:30 часа в зала „ Запад “ на Народното събрание.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР