Не отива на председател на парламентарна група да лъже така,

...
Не отива на председател на парламентарна група да лъже така,
Коментари Харесай

Не отива на лидер на парламентарна група да лъже, като Цветанов, обяви Илияна Йотова

Не отива на ръководител на парламентарна група да лъже по този начин, като Цветан Цветанов. Това беше коментарът на вицепрезидента Илияна Йотова на изказванията втория човек в ГЕРБ, че президентът не е мечтан в Европа и това го карало да изпитва злоба.

Йотова акцентира, че за една година на поста Румен Радев е имал повече от двадесет визити в чужбина. В отговор на въпрос, вицепрезидентът уточни, че по нито един въпрос Румен Радев не е тръгвал на война, а още от първия ден е опитал да подаде ръка при разискването на значимите въпроси и да инициира полемики.

Доказателство за това били и двете съвещания на Консултативния съвет по национална сигурност, отдадени на рисковете и закани за националната сигурност и битката с корупцията. Според Йотова и от двете събирания е спечелил Радев и институцията президентство, тъй като на тях са се сложили значимите въпроси, на които хората са чакали отговор.

Коментирайки оставката на ръководителя на Народното събрание Илияна Йотова сподели, че това е било рационално решение от страна на Димитър Главчев и прагматично решение на премиера.

Говорейки за концепциите за смяна в конституцията, поради приватизацията, вицепрезидентът разгласи, че харесва концепцията, само че изрази подозрение, че ще произлезе нещо съответно. " Това е колосална задача, не знам дали сме подготвени. При темповете, с които се развиват делата, не съм оптимист. Трябваше да се откри механизъм да не се желае инспекция за всички покупко-продажби, а на четири-пет съществени ", счита Йотова.

Относно следващия мониторингов отчет от Брюксел вицепрезидентът уточни, че тези отчети са изчерпени, като инструментариум. Според нея при деликатен прочит се виждат няколко значими неща - готвенията антикорупционен закон не е направил усещане в Брюксел. Има запаси за прозрачността на назначението на ръководителя на органа и сериозен укор за метода, по които се прави законодателството.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР