Не отговарят на истината твърденията на Елена Йончева от БСП,

Не отговарят на истината твърденията на Елена Йончева от БСП, ...

Инерком и ЧЕЗ опровергаха Елена Йончева.


Не отговарят на истината твърденията на Елена Йончева от БСП, че Гинка Върбакова и част от нейния екип от "Инерком" ще влязат в Надзорния съвет на "ЧЕЗ - България" след броени дни. Това стана ясно от официални позиции на двете компании, разпространени до медиите днес.

Ето какво отговориха от "Интерком" в официално становище днес:

Във връзка с публично изказване на г-жа Елена Йончева, депутат и говорител от БСП, по повод избор на представители на Инерком в надзорните органи на Групата ЧЕЗ в България изразяваме категорично несъгласие с подхода търговски дружества и бизнес организации да бъдат въвличани като инструмент за водене на политически кампании. Инерком България не е политически обвързана и не се ползва с политически протекции.

Твърдението на г-жа Йончева не отговаря на истината и е извадено от контекста. Предлаганата смяна на част от членовете на надзорните съвети на публичните

компании ЧЕЗ Електро България и ЧЕЗ Разпределение България е под условие сделката да получи необходимите разрешения, които са предпоставки за нейното финализиране. Сделката между ЧЕЗ а.с. и Инерком следва законовите изисквания и е в съответствие с общоприетите европейски практики за подобни сделки.

Инерком е група от компании, които отдавна работят на българския пазар, спазват законите, уважават българските и европейските институции и възразява имената на предложените от нас членове в надзорни органи да бъдат използвани недобросъвестно за постигане на каквито и да е било политически или други цели.

Поднасянето на информацията е манипулативно и цели да направи внушения, да нагнети напрежение и да създаде чувство за несигурност.

Източник: dir.bg